Film

  • Čekání na film KAREL zpříjemní videoklip písně „Jdi za štěstím“

    Premiéra očekávaného dokumentu KAREL režisérky Olgy Malířové Špátové a jeho uvedení do kin se kvůli opatření vlády České republiky v boji proti epidemii musí odložit. Nový termín premiéry není možné v tuto chvíli stanovit. 

    Čekání na snímek, který unikátním způsobem přiblíží osobnost Karla Gotta, může příznivcům legendárního zpěváka zpříjemnit videoklip k nové verzi písně „Jdi za štěstím". Slavnou skladbu Karla Svobody nazpíval Karel Gott u příležitosti svých osmdesátin jako svou vůbec poslední nahrávku v létě 2019 se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu pod taktovkou dirigenta Jana Kučery.

    více
  • Šarlatán stále láká diváky do kin

    Nejnovější snímek režisérky Agnieszky Holland Šarlatán s Ivanem Trojanem v hlavní roli vstoupil do tuzemských kin 20. srpna a během prvního víkendu, který bývá signálním indikátorem diváckého zájmu, zaznamenal rekordní návštěvnost 62 955 lidí.Životopisné drama inspirované skutečnými osudy kontroverzního léčitele Jana Mikoláška si dosud nenechalo ujít 180 512 diváků, což je v době, kdy mnozí z obav z šíření nemoci covid-19 dávají přednost jiné zábavě, mimořádný úspěch! Tvůrci Šarlatána věří, že návštěvnost dále poroste a příznivci českého filmu tak podpoří kulturní segment, který současná koronavirová krize zasáhla drtivou silou.

    více
  • Film Radovana Síbrta Postiženi muzikou o kapele The Tap Tap

    Co byste dělali, kdyby vám osud nadělil kromě radosti ze života také celoživotní zdravotní handicap? Hrdinové filmu Postiženi muzikou, členové kapely z Jedličkova ústavu The Tap Tap, v tom mají jasno. Jedou naplno a užívají si každou minutu. Film Radovana Síbrta o tom, že s nadhledem a pozitivní energií je možné čelit i nejsložitějším překážkám a žít u toho život rockových hvězd, bude mít premiéru 24. září.

    více
  • Šarlatán byl vybrán mezi kandidáty na letošní Evropské filmové ceny

    Evropská filmová akademie (EFA) zařadila Šarlatána, nejnovější snímek režisérky Agnieszky Holland s Ivanem Trojanem v hlavní roli, mezi nejlepší evropské filmy aspirující na zisk letošních Evropských filmových cen. Spolu s ním se na seznam dostalo i černobílé drama Václava Marhoula Nabarvené ptáče. Širší výběr  zúží finálové nominace, které budou vyhlášeny 7. listopadu během filmového festivalu v Seville.

    více
  • Návštěvníci Krásných ztrát Live uvidí film o Michalu Prokopovi

    Součástí programu festivalu Krásný ztráty Live, který se navzdory koronaviru uskuteční 14. a 15. srpna na statku ve středočeských Všeticích, bude také premiéra celovečerního televizního dokumentu o Michalu Prokopovi. Má to svoji logiku, zpěvák je totiž od počátku garantem a spoludramaturgem tohoto festivalu. Režisérem filmu je zkušený filmař a Prokopův muzikantský kolega Jiří Vondrák. Poslední vstupenky na festival pro tisíc diváků za zvýhodněnou cenu jsou k dispozici na webových stránkách festivalu www.krasnyztratyvsetice.cz

    více
  • Dokument V SÍTI je s více než 410 tisíci diváky nejnavštěvovanějším filmem roku. Do kin nyní přichází verze přístupná od 18 let

    Film V SÍTI režisérů Barbory Chalupové a Víta Klusáka vidělo již více než 410 tisíc diváků. Tvůrci v Česku zatím nejúspěšnějšího filmu roku 2020 nyní přichází do kin s novou verzí. Ve čtvrtek 9. července bude v kinech po celé republice uvedena verze V SÍTI 18+, kde při explicitních scénách na rozdíl od verze V SÍTI (15+) zůstávají zakryté jen tváře predátorů.

    více
  • V Česku se začal točit celovečerní horor Hrana zlomu s talentovaným Štěpánem Kozubem v jedné z hlavních rolí

    Čeští filmaři právě natáčejí celovečerní hraný snímek Hrana zlomu na pomezí hororu a thrilleru.  V jedné z hlavních rolí se objeví mladá herecká hvězda Štěpán Kozub. Hrana zlomu je temnou příběhovou mozaikou, v níž je všechno jinak, než se na první pohled může zdát. Podle tvůrců má jít o projekt navýsost autorský a žánrově vyhraněný. Film vstoupí do českých kin na jaře 2021.

    více
  • Startuje nová podcastová platforma, nabídne původní český obsah od krimi žánru přes intimní horor po vztahovou Terapii sdílením

    Silné příběhy, renomované české tvůrce či kvalitní zvukový design nabídne od 8. dubna nová podcastová platforma Audionaut. Ta odstartuje premiérou krimi série Pohřešovaná. Následně nabídne vztahovou Terapii sdílením Ester Geislerové a Josefiny Bakošové v režii Johany Ožvold. Připravuje se i biografický podcast Goťák od hudebního publicisty Pavla Klusáka. Nové volně dostupné seriály bude www.audionaut.cz přinášet lidem do pohodlí domova, na cesty či jinam prostřednictvím vlastního webu a podcastových aplikací.  

    více
  • Nový dokumentární film Svět podle Muchy - život světoznámého výtvarníka v nových souvislostech

    Alfons Mucha, autor secesních plakátů, užitého umění a obrazů, včetně monumentální Slovanské epopeje, se proslavil už na přelomu 19. a 20. století... Tak proč mu teď, v století jednadvacátém, známý americký streetartový umělec Mear One namaloval desetimetrový portrét na fasádu domu v Los Angeles?  Proč se k jeho odkazu hrdě hlásí japonský ilustrátor Yoshitaka Amano a další současní autoři fenoménu jménem manga? Nový, a v mnohém překvapivě aktuální, pohled na život Alfonse Muchy nabídne svěží dokumentární film režiséra Romana Vávry nazvaný Svět podle Muchy. Premiéru bude mít na jaře letošního roku a oslaví tak 160. výročí Muchova narození.

    více
  • Jiří Mádl se kvůli roli v Zelenkově Modeláři učil rapovat

    Režisér Petr Zelenka chtěl do svého nového filmu Modelář o dvou kamarádech v podání Kryštofa Hádka a Jiřího Mádla původně obsadit do role Plecha známého rappera jménem Kato z Prago Union. Ta role se však postupně natolik rozrostla, že majitele půjčovny dronů nakonec hraje Jiří Mádl. Ten se tak musel naučit nejen rapovat, ale nechal se inspirovat i Katovou výslovností. Adam Svatoš alias Kato přímo pro Modeláře složil skladbu Zastavit stát!, která se nedávno objevila i na nové desce Prago Union. Ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=7nvFpviSQz8

    více
  • Jiří Mádl ve filmu Modelář: Blíží se doba, kdy půjde jenom o prachy

    Petr Zelenka nabízí ve svém novém filmu Modelář různé „recepty na to, jak žít". Dva z nich zosobňují hlavní hrdinové Kryštof Hádek a Jiří Mádl, kamarádi provozující půjčovnu dronů. Podle Jiřího Mádla v roli Plecha jsou peníze jedinou šancí na slušný život. Jeho parťák Pavel v podání Hádka bojuje za spravedlnost. Ukázka z filmu zde: https://youtu.be/CTpzbe89OG4

    více
  • Modelář ukazuje první ochutnávku z filmu na počest zpěvačky Janky Djagilevy

    Režisér Petr Zelenka oživuje ve svém novém filmu Modelář hudbu legendární zpěvačky a básnířky Janky Djagilevy, která ho provází už řadu let. Na hudbě k Modeláři spolupracoval se skladatelem Janem Ponocným, se kterým se sešel už při práci na seriálu Dabing Street. Na hudbě k Zelenkově Modeláři se podílel i český rapper a Dj známý jako Kato. Link na video bonus k filmu Modelář: https://youtu.be/mnxA-vAvMss

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 11 16 21 » Na konec