Ostatní

  • Křest audioknihy Malý princ za účasti interpretů Vojty a Tatiany Dykových

    Nesmrtelný příběh havarovaného letce a malého prince, plný fantazie a neopakovatelné, jímavé atmosféry, znovu ožívá. Tentokrát v novém překladu Jiřího Pelána, který byl v knižní podobě oceněný Zlatou stuhou 2020 za nejlepší překlad knihy pro mladší děti.

    více
  • „Tou největší továrnou na zázraky je naše mysl,“ říká a zve na své nové představení kouzelník Michal Nesveda

    Mladý český mentalista a iluzionista Michal Nesveda chystá na 6. ledna premiéru svého dalšího kouzelnického představení s názvem Továrna na zázraky, které se může rovnat show těch největších světových kouzelníků. Divákům v Divadle pod Palmovkou předvede nejznámější trik slavného mága Harryho Houdiniho a další neuvěřitelná čísla, která ošálí vaši mysl. Vstupenky jsou již nyní v prodeji v síti GoOut.net.

    více
  • Významné budovy v centru Prahy přes noc pokryly graffiti - Noční akce má upozornit na nedostatek legálních ploch

    Tančící dům, Obchodní dům Kotva, Dům módy na Václavském náměstí a další pražské budovy - ty všechny se staly v noci z neděle 22. 9. na pondělí 23. 9. 2019 uměleckým plátnem pro zhruba dvacítku známých street artových umělců. Zapojila se jména jako Věrka Vybíralová, Marek Schovánek, Dávid Kurňavka, David Strauzz či Klára Sedlo. Celkem šlo o 13 budov na periferii i v centru města, dvě pojízdné míchačky a jeden luxusní automobil. Za akcí, která má upozornit na nedostatek legálních ploch pro street art, stojí společnost PSN. Ta dala umělcům k dispozici celkem 193 metrů čtverečních plochy svých domů a k tomu jim trvale zpřístupní nový legální prostor - cihlovou stěnu areálu v pražských Vršovicích. 

     

     

    více
  • Street Dance Kemp přináší světový unikát

    Školáci už netrpělivě počítají minuty zbývající do začátku letních prázdnin. Zvlášť nervózně pokud patří mezi fanoušky tance. Akce Street Dance Kemp nabídne od 1. co 6. června na jeden týden zázemí tanečníkům z více než 30 zemí, aby zde mohli zdokonalit svoje umění a učili se od nejlepších z celého světa. V rámci 15. ročníku se navíc představí světová premiéra unikátního spojení devíti tanečních stylů a živé hudby na jednom jevišti.

    více
  • Mystic Sk8 Cup: Svátek skateboardingu a zahraniční kapely

    Jeden z největších skateboardových závodů v Evropě čeká pražskou Štvanici. Ve dnech 28. až 30. června se sem sjedou nejlepší jezdci z celého světa, aby předvedli své umění na výročním, pětadvacátém ročníku legendárního Mystic Sk8 Cup. Součástí třídenního programu budou tradičně i večerní koncerty zahraničních kapel v čele s Ugly Kid Joe a Lords Of The Underground.

     

     

    více
  • Na pozvání vlády přijíždí příští týden do Prahy Ola Rosling, jednu přednášku věnuje i veřejnosti

    Ola Rosling, spoluautor světového bestselleru Faktomluva (Factfulness), zabývající se kritickým myšlením, stavem světa na základě aktuálních dat a vyzývající k ověřování faktů při vytváření světonázoru, přijede ve středu 26. června na pozvání vlády do České republiky. V dopoledních hodinách se v Lichtenštejnském paláci uskuteční uzavřená přednáška pro členy vlády, ve 14 hodin pak na přání autora i jedna přednáška pro veřejnost s názvem For a Fact Based Worldview. Proběhne na půdě Právnické fakulty Univerzity Karlovy, překlad z angličtiny pro publikum bude zajištěn.

     

     

    více
  • Radlická kulturní sportovna na Smíchově zase žije – (re)opening party už 20. června!

    Dva a čtvrt roku! Tak dlouho čekali všichni příznivci legendární Radlické kulturní sportovny na pražském Smíchově na její znovuotevření. Dočkají se ve čtvrtek 20. června, kdy ve 21:00 vypukne velkolepá (re)opening party. O hudbu se postarají dobře známí DJ Forrest Pine, DJ Ondrash, DJ Buldog, DJ Akvamen, DJ Fuuse, drinky namíchají barmani z RDLCK crew. Vstup je samozřejmě zdarma.

    více
  • Tipy na víkend: Kam za kulturou

    Pokud patříte mezi ty, kteří střádají plány na víkend už od samotného začátku pracovního týdne, přicházíme s tipy, co byste do svého plánu určitě neměli zapomenout zařadit. Následující víkend totiž má rozhodně co nabídnout.

    více
  • Naomi Adachi při práci ráda propojuje své vášně: Japonsko, herectví a videohry

    Herečka, moderátorka, modelka, gamerka, studentka, napůl Češka a napůl Japonka... Naomi Adachi je zkrátka nepřehlédnutelnou dívkou mnoha zájmů a talentů. Charismatická třiadvacetiletá tmavovláska, kterou diváci Déčka ČT znají z pořadu Dva3, do nového roku vstoupí s mnoha plány, smělými vizemi a přáním, aby se jí podařilo realizovat dva nové projekty - pořad zaměřený na tipy a triky, jak si co nejvíce užít Tokio, a videoherní talkshow. 

    více
  • Výtvarný tip: Výtvarné kurzy a workshopy v pražské Latin Art Gallery startují již tento měsíc!

    Pražská Latin Art Gallery seznamuje českou veřejnost s uměním z oblasti Latinské Ameriky a pořádá výtvarné workshopy a semináře, zaměřené na rozvíjení kreativity u dětí i dospělých. Lekce jsou vedeny v  českém, anglickém i španělském jazyce ředitelkou galerie Kateřinou Bohač Linares, která je sama aktivní umělkyní. V nabídce jsou workshopy kreativity, workshopy kreslení pravou mozkovou hemisférou a kurzy malířských technik pro pokročilé. Všechny startují během září a budou v nabídce v sezoně 2018/2019.

    více
  • Běžně nepřístupný plzeňský Loosův interiér na Klatovské 19 se v sobotu 15. září otevře u příležitosti Evropského dne kulturního

    Běžně nepřístupný interiér na Klatovské 19 otevře své dveře návštěvníkům v letošním roce již jen třikrát, nejdříve to bude tuto sobotu 15. září. U příležitosti Evropského dne kulturního dědictví se budou zájemci moci zúčastnit komentovaných prohlídek domu Huga Semlera.

    více
  • Taneční událost podzimu 2018: 420PEOPLE a PLEASE THE TREES uvádějí již příští týden novinku THE WATCHER

    Přední český soubor současného tance 420PEOPLE a doma i v zahraničí oceňovaná kapela PLEASE THE TREES - dalším milníkem v jejich spolupráci je nová inscenace s názvem THE WATCHERDivadle La Fabrika v Praze-Holešovicích. Premiéra je na programu v úterý 11. 9., reprízy následují 12. 9., 26. 9., 27. 9., 28. 10., 29. 10. a 5. 11. 2018. 

     

     

    více
Na začátek « 1 2 3 4 7 10 13 » Na konec