Ostatní

  • Balet Národního divadla a oděvní design Heleny Fejkové ve dvou exkluzivních představeních BALLET & FASHION

    Pouze dvakrát bude na jevišti Nové scény k vidění speciální představení, módní show  BALLET & FASHION - 6. ledna od 17.00 a 20.00.

    BALLET & FASHION je důležitým momentem v dlouhodobé spolupráci uměleckého šéfa Baletu Národního divadla Petra Zusky a oděvní designérky Heleny Fejkové. Hudbou i tancem se pokusí přiblížit inspirační zdroje vybraných kolekcí z období posledních dvaceti let její tvorby. Diváci se mohou těšit nejen na choreografii a režii Zuzany Šimákové, ale také na tvůrčí vklad Petra Zusky věnovaný odkazu Egona Schieleho za hudebního doprovodu Kristíny Miháľové & The Gang a především na tanečníky Baletu Národního divadla. Nenechte si ujít nezapomenutelný zážitek z tance, hudby a módy!

    více
  • Cirque Du Soleil přiváží VAREKAI do Prahy

    Kritiky oslavovaná mezinárodní umělecká skupina Cirque Du Soleil se chystá poprvé v historii přivézt do České republiky svou mimořádnou produkci s názvem Varekai. Toto nadčasové představení Cirque Du Soleil bude možno zhlédnout v sérii čtyř exkluzivních show v pražské O2 areně od 19. 5. do 21. 5. 2017.

    více
  • Letošní kolekci Trash Made inspiroval svět pod hladinou moře. Na Designbloku představí nové brože, náušnice i vizitkáře

    Mořský svět se stal ústředním motivem letošní kolekce šperků a doplňků z vysloužilých elektrozařízení značky Trash Made. Ta se již posedmé zúčastní mezinárodní přehlídky designu a módy - Designblok 2016, která se letos uskuteční od 27. do 31. října v Praze. Expozice Trash Made návštěvníkům představí nejen nové brože z drátů nebo náušnice z LCD fólií, ale i čerstvou novinku - vizitkáře z hliníkových chladičů.


     

    více
  • Aňa Geislerová na londýnské premiéře filmu Anthropoid

    Včerejší slavnostní londýnskou premiéru válečného dramatu Anthropoid, přibližujícího jednu ze zásadních událostí československé historie,  si nenechalo ujít hned několik světových celebrit, mj. Noomi Rapace, Sharleen Spiteri nebo Eva Herzigová. 

    více
  • Kozí mejdan

    Ten letošní Kozí mejdan začíná ve čtvrtek 18. a potrvá do neděle 21. srpna a to na samotě Milkovice u Libáně okr.Jičín

    (mezi Kopidlnem a Sobotkou a zámky Dětenice a Staré Hrady).

     

     

    více
  • Zdeněk Piškula začíná brázdit taneční parket. Stane se nejmladším účastníkem soutěže StarDance

    Jen co se herec a zpěvák Zdeněk Piškula vrátil z měsíční studijně-poznávací cesty po USA, začíná čelit další výzvě. Jako dosud nemladší účastník se zapojí do populární taneční soutěže StarDance, jejíž osmou řadu odvysílá na podzim Česká televize. 

    více
  • Analog uzavře letošní sezónu

    Mezinárodní parta osmi přátel - výjimečně talentovaných akrobatů, tanečníků a hudebníků - se už potřetí potká na Jatkách78, aby vás chytila za srdce a zvedla ze židle. Poslední tři večery této sezóny naplní energický mix šílených akrobatických čísel, gagů, podmanivého zpěvu a progresivních rytmů. Závěrečným potleskem mejdan teprve začne... 

    více
  • Cestováním žije a rád inspiruje ostatní: Luboš Kováč opět v KC Průhon

    Dne 9. 6. 2016 bude od 19:00 hod probíhat již druhá přednáška s promítáním fotografií v režii nadšeného cestovatele, Lubomíra Kováče. Tentokrát o Gruzii a Arménii, o zemích, které jsou doslova přeplněné horami a starobylými kostely. Uprostřed divoké přírody kavkazských hor narazíte na neuvěřitelně pohostinné lidi, kteří jsou patřičně hrdí na pestrou kuchyni, výborné víno a pravý arménský koňak.

    Přijďte také, nechte se omámit zdejší bezstarostnou atmosférou, vyslechněte si zábavné historky z cest a třeba se i inspirujte pro svou vlastní výpravu. 

    více
  • Den dětí s Baletem Národního divadla 29. 5. i s baletní dílnou

    Děti i se svými rodiči či prarodiči jsou zvány do sídla Baletu Národního divadla na Anenském náměstí 2 - kouzelného místa s baletními sály, tyčemi podél zrcadel, bílými balerínami, kde zní krásná hudba a voní kalafuna. V rámci Dětského dne v neděli 29. května od 15 do 18 hodin si vyzkouší, jaké to je být baletkou anebo tanečníkem! Stačí si přinést z domova baletní sukénku či kostým oblíbené postavy. Děvčátka se mohou proměnit ve Sněhovou královnou, labuť, Růženku, princeznu. Kluky by mohl zajímat Rudovous, Krabat nebo princ. Na jevišti tančí také vlci, lišky, myšáci... S proměnou i tancem dětem pomohou členové Baletu ND.

     

     

    více
  • Jarní LEMARKET je tu! Galerie Mánes ožije v květnu originální českou a slovenskou tvorbou

    Pražská Galerie Mánes se v květnu potřetí promění v moderní tržiště plné originálních českých a slovenských značek. Jarní LEMARKET startuje 21. května. Během dvou nabitých dní budou moci návštěvníci obdivovat výrobky 90-ti tvůrců. Na jarním LEMARKETU se představí šperky Hanus Lamr Jewelery, pohodlné oblečení Lull Loungewear ze Slovenska, sportovní designové oblečení Syn v pohybu či krásné dřevěné hračky KUTULU. Návštěvníci se však mohou těšit i na domácí pečené müsli Janova Pec, bylinné olejíčky a vůně JaGaia a mnoho dalšího.  

     

     

    více
  • O prestižní Českou cenu za architekturu bude bojovat 476 děl

    Česká komora architektů letos v lednu vyhlásila 1. ročník soutěžní přehlídky Česká cena za architekturu (ČCA). O nové prestižní ocenění se nyní uchází úctyhodný počet téměř pětistovky přihlášených prací, z nichž porota složená z renomovaných zahraničních architektů nejprve vybere přibližně padesát architektonických realizací, které budou představeny na nominačním večeru 14. června v kulturním prostoru La Fabrika. Slavnostní galavečer, na němž z tohoto výběru vzejde deset finalistů, z nichž jeden se stane historicky prvním laureátem České ceny za architekturu, se uskuteční 7. listopadu v Místě pro nové umění - Jatka 78. Výstava všech nominovaných děl bude k vidění v průběhu listopadu a prosince v Centru současného umění DOX.

     

     

    více
  • 420PEOPLE představí novou verzi Mirage – poprvé s Chantal Poullain

    Mimořádně vydařená, diváky i kritikou vysoce hodnocená inscenace špičkového tanečního souboru 420PEOPLE Mirage prošla upgradem. Původní obsazení složené výhradně z profesionálních tanečníků se rozrostlo o známou herečku, zpěvačku a performerku Chantal Poullain. Nová verze Mirage bude mít českou premiéru 8. května na Nové scéně Národního divadla v Praze, 22. května následuje repríza v Mahenově divadle v Brně.

    více