Divadlo

  • Nejznámější příběh lásky všech dob - Romeo a Julie v podání Baletu Národního divadla

    Nejznámější příběh lásky všech dob, velké a nadčasové milostné téma, to je příběh Romea a Julie, který v baletním ztvárnění choreografa Johna Cranka uvádí Balet Národního divadla na jevišti Státní opery. Klasické baletní představení na hudbu Sergeje Prokofjeva Romeo a Julie, který se v české premiéře představuje právě dnes (10. února), si během své osmdesátileté existence našel pevné místo na mezinárodních jevištích a patří k pilířům klasického repertoáru předních světových souborů.

    více
  • Únorové tipy z Divadla Na zábradlí

    Ahoj vesmíre!, Ztracené iluze a Tajný agent

    Hledáte inteligentní zábavu na dlouhé únorové večery? Pak přijměte pozvání na vědeckou konferenci We Are The Humans 2021, jejímž cílem je shodnout se na znění zprávy určené mimozemským civilizacím. Právě tento nesnadný úkol je výchozím bodem inscenace Ahoj vesmíre! Vydařený autorský počin Jana Mikuláška uvádí Divadlo Na zábradlí 15. a 18. února od 19 h v Planetáriu Praha ve Stromovce. Planetárium disponuje největší projekční plochou v České republice, součástí inscenace je tak výrazná vizuální složka, včetně průletu Sluneční soustavou. Delegáty konference, kteří při plnění své mise aktivně spolupracují s diváky, ztvárnili Jan Cina, Václav Vašák, Vojtěch Vondráček, Barbora Bočková, Kateřina Císařová, Johana Matoušková ad.

    více
  • Lednové divadelní tipy z Violy: Michelangelo, Onassis, Greta Garbo, Kylián i Antoine de Saint Exupéry

    Legendární pražská scéna, Divadlo Viola, s novým rokem zve na nová i léty a setrvalým diváckým zájmem prověřená představení. Večer 12. ledna od 20 hod. bude ve Viole patřit inscenaci Michelangelo: mramorová horečka. Divákům nabídne silný příběh génia a jeho díla, pohled do Michelangelovy duše a vítanou příležitost vychutnat si herecké umění Tomáše PavelkyOtakara Brouska ml. a Kateřiny Lojdové. Hra, která vznikla na motivy románu Irvinga Stonea Agonie a Extáze, se odehrává v roce 1512, před odhalením Sixtinské kaple, kdy je Michelangelovi 37 let.

    více
  • Listopadové divadelní tipy z Violy: Jiří Lábus, David Prachař, Taťjana Medvecká a další herecké osobnosti

    Není mnoho příjemnějších způsobů, jak prožít sychravý listopadový večer, než se vydat do útulného Divadla Viola na Národní třídě a dopřát si vybraný kulturní zážitek. Legendární pražská scéna 16. listopadu ve 20.00 uvádí Novecento - Emil Viklický u piana a David Prachař v roli, která mu vynesla Cenu Thálie. Příběh Alessandra Bariccoa se odehrává na lodi, která pravidelně brázdila oceán mezi Evropou a Amerikou. Novecento je jméno odloženého novorozeněte, jež námořníci objevili v podpalubí. V průběhu let se chlapec naučil hrát na piano tak, „že i Bůh tančil, pokud se nikdo nedíval..."

    více
  • Triptych z děl Forsytha, Cluga a McGregora se představí v premiéře Baletu Národního divadla

    Tři velká jména soudobého baletu, známá pro svou progresivitu a osobitý přístup k taneční technice, pohybu a jeho estetice se objeví v jedinečném společném večeru Baletu Národního divadla v Praze. Triptych z děl Williama Forsytha, Edwarda Cluga a Wayna McGregora zaručuje mimořádný divácký zážitek a vhled do světa, v němž jsou neustále posunovány hranice poznaného a možného. Nenechte si ujít unikátní spojení energie, brilantního tance a nekonečné inspirace.

    více
  • Přijďte Zažít Zábradlí jinak – v sobotu 18. září

    Divadlo Na zábradlí se v sobotu 18. září zapojí do 16. ročníku sousedské slavnosti Zažít město jinak. Návštěvníkům se dostane jedinečné příležitosti projít útroby divadla a vyzkoušet si některé technické i umělecké profese. Od 17 do 19 hodin mohou třeba posedět v ředitelském křesle, nahlédnout do maskérny, šatny Petra Čtvrtníčka či Jany Plodkové... zkrátka Zažít Zábradlí jinak.

    více
  • Divadlo Na zábradlí uvede novinku Ahoj vesmíre! v Planetáriu Praha ve Stromovce

    Ve středu 30. června 2021 uvede Divadlo Na zábradlí svou druhou letošní premiéru, autorskou inscenaci Ahoj vesmíre! v režii Jana Mikuláška.

    Výjimečný divadelní tvar uvádí Divadlo Na zábradlí v prostoru Planetária Praha ve Stromovce, který disponuje největší projekční plochou v České republice. Diváky tak čeká nevšední intermediální představení, jehož budou přímou součástí. Ahoj vesmíre! je totiž zdivadelněnou konferencí We Are The Humans 2021, jejímž účelem je vytvořit vizitku lidstva pro mimozemské civilizace - a právě její podobu a obsah bude moci publikum aktivně ovlivňovat. Každá repríza bude probíhat a končit trochu jinak, půjde tedy vždy o unikátní divadelní zážitek.

    více
  • Divadlo Na zábradlí zve na nevšední divadelní audiowalk Kleopatra

    Skupina 8lidí připravila s herci divadla Na zábradlí netradiční inscenaci Kleopatra - výpravu se sluchátky na uších do historického centra Prahy. Diváky čeká procházka egyptským podsvětím, v němž se společně s Kleopatrou setkají s hlavními postavami jejího života. Premiéry jsou na programu 4. a 5. června.

    více
  • Balet Národního divadla představí v online premiéře pohádkový příběh Marcii Haydée Spící krasavice

    Výpravný balet Spící krasavice hudebního skladatele Petra Iljiče Čajkovského a choreografa Mariuse Petipy měl původně premiéru na konci devatenáctého století v Petrohradě. Nyní vstupuje do repertoáru Baletu Národního divadla v choreografii legendární primabaleríny Márcii Haydée jako pozoruhodný artefakt duchovního odkazu baletní klasiky.

    více
  • Každý vyhrává aneb Oslava narozenin

    V den 60. narozenin Jaroslava Duška bude online přístupný nejnovější improvizační počin aktérů Divadla Vizita. Jaroslav DušekPjér la Šéz' a Zdeněk Konopásek se před pár týdny sešli na jevišti Divadla Kampa, aby společně oslavili narozeniny Pjéra la Šéz'e. Výsledkem je mistrovská improvizační jízda plná slovních hříček, podnětných myšlenek, překvapivých nápadů, asociací, sarkasmů, hudby... které dohromady tvoří nedefinovatelný, ovšem velmi zajímavý celek. Vychutnejte si zážitek z jeho sledování symbolicky v den šedesátin Jaroslava Duška! Právě 30. dubna bude poprvé zveřejněn profesionální záznam představení Každý vyhrává aneb Oslava narozenin prostřednictvím platforem StarmaxGoOut a videotéky Dramox.

    více
  • Protagonisté inscenace Werich se sešli na první zkoušce

    První čtenou zkouškou se 29. března na Letní scéně Musea Kampa rozjelo zkoušení původní inscenace Werich. Nejnovější počin tvůrců úspěšné a oceňované hry Meda tak začíná dostávatkonkrétní kontury. V režii Adély Stodolové Laštovkové si Wericha v mladším věku zahraje Vojtěch Kotek, s postupujícími léty se v „moudrého klauna" promění Václav Kopta. Obrazy z Werichova života na jevišti oživí také Jan Nedbal, Jan Vápeník, Berenika Kohoutová, Pavla Beretová, Matouš Ruml, Dan Šváb, Tereza Marečková, Vanda Chaloupková, Jiří Maryško a Jan Vlas.

    více
  • Březen v Divadle Na zábradlí: Nový díl podcastu Kulisa, Schůze, přípravy audiowalku Kleopatra a premiéry Ztracených iluzí

    Divadlo Na zábradlí je stále v kontaktu se svými diváky. Připraven je nový díl podcastu s názvem Kulisa hereček Barbory Bočkové a Kateřiny Císařové, které otevírají dveře do zákulisí kulturních událostí, zážitků, a setkávání. O tom, jak si vzít čas a prostor na jevišti, o hereckých šatnách, vztyčeném prstu a o všem možném promluví ve třetí epizodě Kulisy Miloslav König. Posluchači se také dozvědí, jak jeden z nejvýraznějších českých divadelních herců pracuje s textem, kam až dojel na kole či byla-li pro něj důležitější cesta, nebo cíl. Nová Kulisa bude dostupná od neděle 21. března na spotify Divadla Na zábradlí.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 9 13 17 » Na konec