Divadlo

  • Svou třetí sezónu startuje soubor 11:55 na Jatkách78 pořádnou dávkou braku a intimity

    Divadelní soubor 11:55 [zapětdvanáct] zahájí novou sezonu v prostoru Jatka78 dvěma inscenacemi z brakové trilogie a absolventskou Regulací intimity. Tito bývalí spolužáci z Katedry alternativního divadla na DAMU, kteří se po skončení studií rozhodli pokračovat ve společné tvorbě, vcházejí do třetího roku existence a jejich plány svědčí o promyšlené koncepci - oproti asociacím spojeným s názvem souboru. Nejnovější Pýcha a předsudek aneb láska voní po hnijícím mase je na programu v pondělí 26. září od 19.30h. 

    více
  • Petr Zuska a Tereza Podařilová v nové choreografii Route 50

    Světová premiéra 26. srpna ve Finsku na Lappeenranta Ballet Gala 2016


    Respektovaný finský baletní mistr Juhani Teräsvuori, jehož práci z hostování na českých scénách znají i tuzemští diváci, slaví padesát let tvůrčí činnosti. Při této výjimečné příležitosti se rozhodl uspořádat baletní Galapředstavení za účasti svých přátel z celého světa, kteří příznivě ovlivnili jeho profesní kariéru. Mezi pozvanými osobnostmi nechybí umělecký šéf Baletu Národního divadla Petr Zuska. V Lappeenranta City Theatre 26. srpna ve světové premiéře uvede svou novou choreografii Route 50.

    více
  • Divadlo Spektákl vystoupí s Fraškou o Dušanově duši na festivalu Letní Letná, 18. 8. od 17:00

    Zveme vás na představení Fraška o Dušanově duši v podání Divadla Spektákl na letošním festivalu Letní Letná.


    Tanec. Muzika. Letní noc. Vůně trávy a v uších cikády. Žebřiňák. Osudová láska nebo hřích? 
    Fraška o Dušanově duši vypráví příběh mladého člověka, který se na své pouti lásky střetává s nástrahami smrtelných hříchů. 
    Lesem, polem, malotraktorem - žebřiňákem. Dokáže ho Dušan ukočírovat? A najde to, co hledá? 

     

     

    více
  • Divadelní spolek Kašpar zamíří již tradičně v polovině léta na Kašperk

    29. - 31. července 2016 od 21:00 Romeo a Julie

    2. - 4. srpna 2016 od 21:00 Cyrano

    5. - 7. srpna 2016 od 21:00 Othello 

    více
  • Mimořádné představení Bernsteinovy MŠE s Vojtěchem Dykem 22. září ve Foru Karlín

    Nové nastudování proslulé MŠE (Mass) Leonarda Bernsteina v režii bratří Cabanů, s Vojtěchem Dykem v hlavní roli bude po takřka půlroční pauze koncem září opět k vidění. Mezi ohlášená představení pořadatelé aktuálně přidali další - v mnoha ohledech exkluzivní. Ve čtvrtek 22. září od 19:30 se pražské Forum Karlín stane nejen dějištěm strhující mše, ale také místem oslav 20. výročí úspěšného fungování společnosti T-Mobile na tuzemském trhu. Do předprodeje jde pouze limitovaný počet vstupenek, v ceně je zahrnut raut, který se bude konat po představení. Využijte vzácnou možnost nechat náležitě doznít emoce a sdílet bezprostřední dojmy ze MŠE nad dobrým jídlem a pitím. Vychutnejte si nevšední hudební i gastronomický zážitek!  Vstupenky v ceně od 1 490 Kč jsou v prodeji v síti Ticketstream - www.ticketstream.cz 

    více
  • Česká premiéra večera současného evropského baletu Vertigo na Nové scéně ND

    Třetí, závěrečnou premiérou Baletu Národního divadla v sezóně 2015/2016 je pozoruhodný „triptych" nazvaný Vertigo. Komponovaný večer poprvé 9. 6. na Nové scéně představí esenci díla trojice významných a specifických současných evropských tvůrců tanečního divadla: Moldavana Radu Poklitaru - Rain, Itala Maura Bigonzettiho - Vertigo a Švéda Alexandra Ekmana - Cacti. Tři, navzájem ostře kontrastující poetiky těchto umělců a jejich opusů, vytvářejí magickou kombinaci lyriky, nostalgie, humoru i bláznivé absurdity. Pozor! To vše dohromady může vyvolat pocity závratě - tedy Vertigo! 

     

     

    více
  • Divadelní tip: Kafka ’24 s Davidem Novotným, Lenkou Krobotovou, Marthou Issovou a dalšími hvězdami Dejvického divadla

    Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky v režii Jana Mikuláška je na repertoáru Dejvického divadla od března 2014, před koncem aktuální sezóny bude k vidění naposledy 20. června

     

     

    více
  • Pod Palmovkou poteče krev – ve jménu lásky! Obnovená premiéra úspěšné inscenace Krvavá svatba 13. května v Divadle pod Palmovko

    Letošní, kulturními událostmi nabitá, sezóna v pražském Divadle pod Palmovkou vyvrcholí obnovenou premiérou Krvavé svatby. Režisér Michal Lang slavnou hru španělského básníka a dramatika Federica Garcíi Lorcy se zdejším souborem nastudoval už v roce 2013, vzápětí po té, co stanul v čele této přední pražské scény. Dříve než Nevěsta, Matka, Ženich a další aktéři strhujícího příběhu však na jeviště, neméně dramaticky, vstoupila povodeň. Zkoušky se proto přesunuly do provizorních, improvizovaných podmínek. Premiéra se konala 25. října 2013 v Městském divadle v Děčíně, pražská premiéra pak v Divadle v Dlouhé o den později, následovalo 8 repríz na různých scénách. A nyní tedy konečně velký návrat pod Palmovku!

     

     

    více
  • Česká premiéra večera současného evropského baletu Vertigo na Nové scéně

    Třetí, závěrečnou premiérou Baletu Národního divadla v sezóně 2015/2016 je pozoruhodný „triptych" nazvaný Vertigo. Komponovaný večer poprvé 9. 6. na Nové scéně představí esenci díla trojice významných a specifických současných evropských tvůrců tanečního divadla: Moldavana Radu Poklitaru - Rain, Itala Maura Bigonzettiho - Vertigo a Švéda Alexandra Ekmana - Cacti. Tři, navzájem ostře kontrastující poetiky těchto umělců a jejich opusů, vytvářejí magickou kombinaci lyriky, nostalgie, humoru i bláznivé absurdity. Pozor! To vše dohromady může vyvolat pocity závratě - tedy Vertigo!  

    více
  • Divadlo pod Palmovkou nebrzdí ani v závěru sezony. Na konci dubna uvádí Večer tříkrálový v režii Ivana Krejčího

    Do konce letošní divadelní sezony zbývají již jen dva měsíce, ale Divadlo pod Palmovkou stále PLNOU PAROU připravuje jednu premiéru za druhou, tak jak svým divákům slibovalo ve své „PP otvírací kampani" v září loňského roku. 

     

     

    více
  • Exkluzivní host Baletu Národního divadla: Bavorský státní balet II

    Poprvé v historii zavítá do Národního divadla juniorský soubor Bavorského státního baletu II (Bayerisches Staatsballett München II). Jediné představení je na programu 26. dubna ve Státní opeře. Šestnáct mladých tanečníků zazáří v choreografiích George Balanchina, Hanse van Manena, Maria Barriosi, Davida Bombana a Richarda Siegala!

     

     

    více
  • Bernsteinova MŠE s Vojtěchem Dykem v hlavní roli se v září vrátí na jeviště – vstupenky jsou již v prodeji!

    Nové nastudování proslulé MŠE (Mass) Leonarda Bernsteina při jarním premiérovém uvedení zaujalo kritiky a nadchlo diváky po celé republice. Představení končila  několikaminutovým potleskem ve stoje, pozornost vzbudily bravurní výkony všech aktérů v čele s Vojtěchem Dykem v roli kněze. MŠE se na jeviště vrátí koncem září, pořádající agentura BUJOART pro velký zájem přidala další představení. Hrát se bude v  Praze (21. 9.), Brně (24. a 25. 9.) a v Hradci Králové (27. 9.). Předprodej vstupenek naplno běží v síti Ticketstream - www.ticketstream.cz.

    více
Na začátek « 1 5 9 10 11 12 13 14 15 17 » Na konec