Divadlo

  • Premiéra hry Schůze 18.3. na Facebooku a Youtube Divadla Na zábradlí

    Online schůze ředitele, herců, tajemnice a techniky Divadla Na zábradlí. Divadlo je zmražené už hodně dlouho, přesvědčte se sami, co zůstává z textů v hlavách herců. Chodí doma v teplákách nebo v boa? Jak přežívají tuto složitou situaci ve svých domácnostech? Již tento čtvrtek 18. března budou schůzovat: Jana Plodková, Petr Čtvrtníček, Magdaléna Sidonová, Dita Kaplanová, Anežka Kubátová, Václav Vašák, Miloslav König, Vojtěch Vondráček, Jakub Žáček, Jana Jungvirtová, Ivan Voříšek, Jakub Žid, Magdaléna Novotná, Jiří Vyorálek a Petr Štědroň.

    více
  • Advent ve Viole nabídne online tři sváteční večery

    Divadlo Viola ozdobí předvánoční čas třemi mimořádnými pátečními setkáními: 4. 12. s Petrem Kostkou a Terezou Kostkovou11. 12. s Taťjanou Medveckou a Tomášem Pavelkou18. 12. s Barborou Munzarovou a Jaromírem Medunou - pokaždé za doprovodu sólistů Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOKAdvent ve Viole se odehraje vždy od 20 do 21 hodin v přímém přenosu na Facebooku a YouTube divadla, kde bude později dostupný také záznam, stejně jako na YouTube symfoniků. Během adventních streamů bude možné přispět jakoukoliv částkou hospicovému občanskému sdružení Cesta domů.

    více
  • Pražský divadelní festival německého jazyka – letos digitální

    Letošní jubilejní 25. ročník Pražského divadelního festivalu německého jazyka se uskuteční od 1. do 9. prosince s výmluvným podtitulem „diesmal digital". Přehlídka výrazných německojazyčných inscenací dostala, vzhledem k aktuálním protipandemickým opatřením, digitální podobu. K vidění budou (s českými titulky) aktuální inscenace z prestižních německých scén, včetně slavného nezávislého souboru She She Pop. Výrazné místo v programu má letošní laureát Ceny Josefa Balvína - Činoherní studio v Ústí nad Labem sFunny Games. Každá inscenace bude na webové stránce festivalu www.theater.cz uváděna tři dny, vždy od 20.00-23.59. A pro diváky zcela zdarma! Po vybraných inscenacích budou navíc následovat online diskuse s tvůrci.

    více
  • Noc divadel: Telemost propojí divadla po celé republice

    Osmý ročník Noci divadel se uskuteční v sobotu 21. 11. 2020 ve výrazně odlišné podobě než v předchozích letech. Divadla se se svými diváky propojí pouze prostřednictvím online platforem. Podtitul akce Divadlo a udr-život-elnost se vzhledem k celosvětové pandemii SARS-CoV-2 stal ještě naléhavějším než organizátoři očekávali. Do Noci divadel je zapojeno celkem 64 divadel ze 17 měst a obcí České republiky. Součástí letošního ročníku bude 9 hodinový telemost s názvem Divadlo tu bylo, bude a je (dnes celý den) organizovaný koordinátorem akce Institutem umění - Divadelním ústavem. Komponované pásmo složené z živých vstupů i předtočených záznamů propojí 28 divadel z 9 měst. Kompletní program divadel je k dispozici na www.nocdivadel.cz.

    více
  • Divadlo Na zábradlí v říjnu uvede operetu Freudovo pozdní odpoledne

    Po prosluněném zářijovém zahájení sezony premiérou inscenace Zlatá pláž vstoupilo Divadlo Na zábradlí do mimořádně úrodného října. Diváky čeká nejen první uvedení operety Freudovo pozdní odpoledne, které je na programu 31. října, ale také zcela nový cyklus doprovodných programůÚrodná půda. Ten odstartuje 14. října a jednou za čtrnáct dní nabídne exkluzivní, zdarma přístupný divadelní zážitek.

    více
  • Světová premiéra baletního představení PHOENIX

    V dobách nejistoty a zmatku je fénix symbolem síly, přeměny a obrody. Pouze z popela toho, čím jsme byli, se můžeme znovuzrodit a stát se tím, čím se stát máme.

    Také sezona 2020/2021 Baletu ND se nese ve znamení obrody Fénixe, a to díky novým uměleckým zážitkům. Světová premiéra inscenace s názvem Phoenix nabízí tři původní choreografie, za kterými stojí tvůrci Douglas Lee, Alejandro Cerrudo Cayetano Soto. Jejich nová díla překypující kreativní energií jsou symbolickými Fénixy zítřka.

    více
  • Zářijové tipy z Divadla Viola

    Oblíbené Divadlo Viola na Národní třídě v centru Prahy vstoupí do své 58. sezony atraktivním zářijovým programem, v němž nechybí novinky ani programové stálice. Diváci v hledišti usednou, v souladu s aktuálními protipandemickými opatřeními, vybaveni rouškami. „Omezující by pro nás bylo, kdybychom se museli vrátit k režimu povinně volných míst v sále nebo kdyby rouška byla povinná i pro herce na jevišti... Takhle ale pevně věříme, že si diváci do divadla cestu najdou i s rouškou," reagoval ředitel Divadla Viola Robert Tamchyna.

    více
  • Nový projekt Laterny magiky

    Laterna magika vstupuje do nové sezony Národního divadla již v srpnu. Chystá ve veřejné předpremiéře nový projekt, který vznikl ve spolupráci se souborem Baletu ND: taneční inscenaci Bon Appétit! Pod toto přání dobré chuti k jídlu i do života se podepsali choreograf Jan Kodet a režisérský tandem SKUTR (Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský) se svým tvůrčím týmem. První uvedení je naplánováno na 21. a 22. srpna, datum finální premiéry je 10. a 11. září. Na srpnová představení jsou vstupenky již v prodeji.

     

     

    více
  • Premiéra crazy komedie Zlatá pláž v Divadle Na zábradlí

    Zahájení sezony Divadla Na zábradlí se ponese ve znamení premiéry inscenace Zlatá pláž a nabídne řadu nečekaných zážitků. Pro mnohé z nás bylo letos moře vzdálenější než kdy jindy, a proto se část Anenského náměstí na vltavském nábřeží, kde divadlo sídlí, od 3. do 5. září promění v hřejivě letní, roztančenou pláž. Oslnivě azurová hladina moře, bělostné písečné pobřeží, kokosové palmy, exotická hudba... Zkrátka třídenní happening Pláž na Zábradlí = vaše náhradní dovolená all inclusive.

    více
  • Baletní představení Leonce & Lena se po pauze vrací na prkna Stavovského divadla

    Slavný německý choreograf Christian Spuck vytvořil balet Leonce a Lena v roce 2008 pro Aalto Theater v Essenu podle literární předlohy německého spisovatele Georga Büchnera z roku 1836.  Zdařilá  baletní adaptace byla s velkým úspěchem uvedena na prestižních světových scénách, jako je Grands Ballets Canadiens v Montréalu, Stuttgarter Ballett nebo Zürich Ballett. Poslední prázdninový víkend jí ve Stavovském divadle po vynucené pauze opět uvede Balet Národního divadla!

    více
  • Divadelní přehlídka Letní scéna Harfa zve na hity s hvězdnými herci a herečkami

    Terasy Harfa, nový multifunkční prostor na střeše Galerie Harfa v Praze - Libni, se v srpnu stanou dějištěm 9. ročníku divadelní Letní scény Harfa. Na unikátním místě pod otevřeným nebem si můžete dopřát vydatnou dávku humoru, inspirace a dobré zábavy.

    více
  • Divadlo v Dlouhé začne novou sezonu premiérou Bez roucha – předprodej vstupenek na všechna zářijová představení zahájen!

    Divadlo v Dlouhé v září vstoupí do 25. sezony. Chcete-li být při tom, můžete si vstupenky opatřit už v červnu a o prázdninách se v klidu těšit na svěží kulturní zážitky, jejichž intenzitu násobí koronavirovou pandemií vynucená mnohatýdenní přestávka. Začátek nové sezony bude patřit odložené premiéře rozverné komedie Bez roucha světoznámého dramatika Michaela Frayna. Do divadelního zákulisí těsně před premiérou a během repríz diváci poprvé nahlédnou 9. září, další příležitost se naskytne hned 10. září a 28. září, kdy bude představení předcházet setkání s tvůrci

     

     

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 9 13 17 » Na konec