Divadlo

  • A přece se hraje... V Divadle Viola tuto středu s Jiřím Langmajerem a Jiřím Dvořákem!

    Živé vysílání z pražského Divadla Viola pokračuje i tento týden. Ve středu 22. dubna od 20h bude Robert Tamchyna zpovídat Jiřího Langmajera a Jiřího Dvořáka.  Ve Viole se oba herci potkávají  v příběhu Anděl v modrém o celoživotním blízkém přátelství Jeana Cocteaua a Jeana Maraise. Jiří Dvořák se do Violy vrací už po léta v cyklu rozhlasová hra na jevišti  s představením Adresát neznámý a Jiří Langmajer je divákům ve Viole známý především dlouholetou spoluprací na mnoha projektech s režisérem Tomášem Vondrovicem.

    více
  • Protančíme tím! Benefiční Baletní gala z Národního divadla uvede v přímém přenosu ČT Art

    Jsme si vědomi přínosu, který divadlo pro společnost vždycky mělo a i nyní v této paradoxní situaci má.

    Divadlo má přesah, komunikuje, ovlivňuje, je duchovní nadstavbou. Přestože nehrajeme, snažíme se rozdávat krásu a šířit pozitivní emoce. Chceme povzbudit společnost, která se vyrovnává s řadou potíží - a to nejen přímo zdravotních, ale i psychických a sociálních.

    V neděli 12. dubna proto pořádáme benefiční přímý přenos Baletního gala z Národního divadla: Protančíme tím...

    více
  • Divadlo v Dlouhé rozjelo nový seriál: Čtení z knihy O líné babičce v osobité interpretaci aktérů stejnojmenné rodinné inscenace

    Oblíbená pražská scéna, Divadlo v Dlouhé, je sice kvůli koronavirové pandemii uzavřená, ale svým divákům napříč generacemi dělá radost atraktivním alternativním programem. Novinkou je pravidelné čtení z knihy O líné babičce. Právě tato rozverná knížka pro děti se stala předlohou pro stejnojmennou stálici v repertoáru Divadla v Dlouhé, která se už od premiéry v roce 2013 těší značné přízni publika. 

     

     

    více
  • Divadlo Viola pokračuje v online přenosech i v dubnu

    Divadlo Viola zve diváky na další online přenosy v době, kdy je nemůže přivítat přímo v sále.  Ve středu 8. dubna od 20:00 budou na velká herecká jména společně vzpomínat Jan Potměšil a Jan Kačer, přenos lze sledovat na Facebooku a Youtube.  Viola chystá pro každý týden jeden on-line přenos, kde představí herce a osobnosti spojené historicky i aktuálně s tímto "nejmenším velkým divadlem" v Praze.

     

     

    více
  • Tip z Divadla Komedie: Poslední možnost navštívit Konzervativce se Stanislavem Majerem v hlavní roli – derniéra v březnu!

    Konzervativec, hra o významu oslav dějinných událostí, měla v Divadle Komedie premiéru symbolicky 28. října 2018. Sté narozeniny Československé republiky byly ostatně jedním z impulzů k jejímu vzniku. Zájemci o návštěvu tohoto tohoto pozoruhodného představení by si měli pospíšit, protože hra bude na programu Divadla Komedie již jen dvakrát - ve čtvrtek 6. února a ve středu 18. března, kdy proběhne derniéra!  Spolu se Stanislavem Majerem, excelujícím v hlavní roli, v Konzervativci hrají Petr Vančura a Michal Noga.

    více
  • Miřenka Čechová, Markéta Vacovská a Never Sol v posledním díle trilogie Constellations

    Divadelní soubor Spitfire Company připravuje premiéru posledního dílu trilogie Constellations s podtitulem My Son Looking to the Sun, která proběhne 25. a 26. listopadu 2019 od 20:00 v pražském divadle Ponec. Na scéně se tentokrát setkají tři výrazná umělecká jména: tanečnice Miřenka Čechová a Markéta Vacovská s hudebnicí Sárou Vondráškovou aka Never Sol. Třetí část trilogie se zaměří na procesy, v nichž se člověk uzdravuje pomocí očistných rituálů, které v konečném důsledku mají za cíl zrodit „nového člověka". Soubor navazuje na oceňované předchozí díly Before I Say Yes a Time For Sharing. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v síti GoOut. Více informací na www.spitfirecompany.cz a www.divadloponec.cz

    více
  • Listopadový tip z Divadla Na zábradlí: Persony. Severní vítr je krutý…

    Inscenace Persony režiséra Jana Mikuláška v Divadle Na zábradlí je inspirována dílem proslulého Ingmara Bergmana, tvůrce pěti desítek filmů a více než 120 divadelních her. Ve specifické divadelní formě se potkávají Bergmanovy hlubokomyslné, zachmuřené a osudem zkoušené postavy, aby vznikla nová spojení a nové významy. Znalost Bergmanovy tvorby rozhodně není podmínkou vydařeného diváckého zážitku, o čemž se můžete na Zábradlí přesvědčit 13., 27. a 28. listopadu od 19:00.

    více
  • Listopad v Divadle Na zábradlí: Noc divadel, oslavy 30. výročí sametové revoluce a Velvet Havel v Londýně

    Letošní Noc divadel, s podtitulem „divadlo a svoboda", připadá na sváteční listopadový víkend. Divadlo Na zábradlí pro tuto mimořádnou příležitost připravilo scénické čtení s názvem Nad dopisy diváků (od roku 1989 po současnost). Jiří Vyorálek, Jana Plodková, Václav Vašák, Magdaléna Sidonová, Petra Bučková a Kateřina Císařová se 16. listopadu v 21:30, 22:00, 22:30 a 23:00 a 17. listopadu v 17:00, 18:00, 19:00 a 20:00 začtou do dopisů diváků zaslaných divadlu od konce roku 1989, často přetékajících nenávistí, nekulturností a zlobou. Tyto časem odváté výhrůžky však doplní dopisy a komentáře současné, často tak (nezřídka?) podobné těm minulým... O režii celého večera se postará Jan Mikulášek a o jeho výtvarnou podobu scénograf Marek Cpin. Vstup na všechna scénická čtení je volný

    více
  • Rodinné představení Spitfire Company o přátelství chlapce a psa a jejich boji proti čínské tajné policii

    Divadelní soubor Spitfire Company představí 11. října od 19:00 v rámci festivalu 4+4 dny v pohybu rodinné představení Podvraťáci o osudovém setkání osamělého chlapce a vojenského bojového psa. S nadsázkou líčí alternativní životopis hongkongského studentského vůdce Joshuy Wonga, který se stal jednou z hlavních tváří současných protivládních protestů. Na pozadí skutečných událostí se odehrává fiktivní příběh zobrazovaný pomocí komiksu, live-cinema a fyzického divadla. Reprízy proběhnou 12. října od 16:00 a 18:00 v Desfourském paláci na pražské Florenci. Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji GoOut. Více na www.ctyridny.cz.

    více
  • Nová opona pro Státní operu je před dokončením!

    Státní opera v rámci rozsáhlé rekonstrukce dostane novou oponu. V průběhu posledních dvou let na ní pracuje tým pod vedením uměleckého ředitele sekce výroby Národního divadla Martina Černého ve spolupráci se studenty katedry scénografie DAMU. Opona vzniká v dílnách Národního divadla podle návrhu původní opony Eduarda Veitha, kterou návštěvníci viděli při otevření Státní opery (tehdy Nového německého divadla) v roce 1888. Za unikátním dílem, jež v těchto dnech spěje do finále, se skrývá více než 1000 hodin pečlivé práce.

    více
  • Kulturní tip z Národního divadla: Rozverná opera Láska ke třem pomerančům

    Národní divadlo oslavilo sto let od vzniku surrealistické opery Sergeje Prokofjeva Láska ke třem pomerančům velkoryse pojatou novodobou premiérou. Za diváky i kritikou příznivě přijatou novinkou v repertoáru naší první scény stojí mezinárodní inscenační tým plný renomovaných umělců.  Režisér Radim Vizváry, držitel Ceny Thálie a mnoha dalších domácích a zahraničních ocenění, ke spolupráci přizval známého choreografa a tanečníka Marka Zelinku a novocirkusovou skupinu Losers Cirque Company, která svými nevšedními akrobatickými kousky okoření dění na jevišti a nadchne diváky napříč generacemi. 

    více
  • Dvě novinky Smích jeviště i zákulisí a Rozmarné léto spolu s programovými evergreeny zakončí letošní sezonu v Divadle Viola

    Legendární Divadlo Viola na pražské Národní třídě se s letošní divadelní sezonou loučí rovnou dvěma premiérami. Nejprve 12. června v pořadu nazvaném Smích jeviště i zákulisí Naďa Konvalinková a Jaromír Meduna zavzpomínají na setkání s Violou, otevřou oblíbené knížky, představí své zamilované autory a přidají leccos z tajností jeviště i zákulisí. Průvodcem veselým a podnětným večerem bude ředitel divadla Robert Tamchyna.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 9 13 17 » Na konec