Výstavy

  • Výstava obrazů Antonína Střížka, 15. 11. – 31. 12. 2017

    Banální příběhy všedního dne v obrazech mezinárodně uznávaného malíře Antonína Střížka... Galerie Prostor 228 v Liberci představuje výstavuexistenciálně laděných obrazů tohoto respektovaného umělce. Galerie tak pokračuje v cyklu výstav, které jsou tematicky provázány, nabízí opět výjimečný umělecký zážitek.

    Příběhy Antonína Střížka - úvodní slovo kurátora Ondřeje Jermana z vernisáže

     

    více
  • Nekonformní umělkyně Léna Brauner chystá třídenní prodejní výstavu v Kasárnách Karlín

    Osobitá malířka, kreslířka a ilustrátorka Léna Brauner představí svou pozoruhodnou tvorbu v novém prostoru Kasárna Karlín v Praze. Výstava potrvá pouhé tři dny - od 20. do 22. října. Všechna vystavená díla bude možné na místě rovnou zakoupit.  

    více
  • Výstava Daniela Hanzlíka v Hauch Gallery

    Daniel Hanzlík: ATLAS, 26.9. - 26. 11. 2017, Otevřeno: St-So 12-18 hod, Pobřežní 20a, 186 00, Praha 8 - Karlín

    "Orientační smysl je vetkán do samé podstaty živých bytostí, a proto naše myšlení není nahodilou konstrukcí věcí, které se otiskují zvenčí do mysli, nýbrž naše myšlení je už od počátku zrakové, gravitační a hmatové. Proto tyto tři schopnosti jsou předpokladem myšlení."

    Emanuel Rádl: Útěcha z filosofie

    více
  • Výstava obrazů Lubomíra Typlta, 1. 9. - 14. 11. 2017

    Jedinečné zastavení bezvýchodných okamžiků, to je tvorba Lubomíra Typlta. Galerie Prostor 228 v Liberci představuje výstavu expresivních obrazů tohoto výrazného umělce. Galerie tak pokračuje v cyklu výstav, které jsou tematicky provázány, nabízí opět výjimečný umělecký zážitek. 

    více
  • Výstava Za hranou skla ukáže tvorbu nejodvážnějších českých sklářů dvou generací

    Od 13. září do 5. listopadu 2017 v Galerii Tančící dům

    Galerie Tančící dům a spolek Blok českého skla otevírají novou výstavu Za hranou skla, která představí tvorbu celkem deseti českých sklářských výtvarníků dvou generací. Díla pěti významných autorů starší generace, Mariana Karla, Vladimíry Klumparové, Vladimíra Kopeckého, Dany Zámečníkové a Jiřiny Žertové, ukáží jejich inovativní přemýšlení a přístupy k práci se sklem. Kurátorským záměrem výstavy je postavit práce těchto autorů do kontrastu s nejmladší generací sklářských výtvarníků. Tvorba současných odvážných tvůrců, Luby Bakičové, Zuzany Kubelkové, Jiřího Lišky, Lukáše Nováka a Vendulky Prchalové, tak napoví, kam se podoba českého skla vyvíjí nyní. Kurátorem expozice je teoretik umění Ján Gajdušek. Výstavu Za hranou skla je možné navštívit od 13. září do 5. listopadu 2017.

    více
  • Ve smíchovské Winternitzově vile odstartuje 13. září výstava Adolf Loos Plzeň. Potrvá do 29. listopadu 2017

    Jméno světoznámého architekta Adolfa Loose je kromě Prahy svázáno také s Plzní, kde na začátku minulého století vytvořil soubor unikátních bytových interiérů pro majetné podnikatele z řad tehdejší plzeňské židovské komunity. Do dnešních dnů se jich dochovalo osm, čtyři z nich jsou od roku 2015 přístupné veřejnosti v rámci pravidelných komentovaných prohlídek. A právě s Loosovým plzeňským dílem se můžete seznámit prostřednictvím výstavy Adolf Loos Plzeň, která bude až do konce listopadu probíhat ve Winternitzově vile v Praze. Prostřednictvím dobových i současných fotografií a textů přiblíží návštěvníkům příběh několika bytových interiérů, které vedle originálního designu vynikají také svojí pohnutou historií. 

    více
  • TIP NA VÝLET: Plzeňské loutky zavítají do pražské Valdštejnské zahrady

    V sobotu 19. srpna se ve Valdštejnské zahradě na Malé Straně v Praze uskuteční jedinečná akce pro širokou veřejnost s názvem Plzeňské loutky. Od 10 do 18 hodin bude připravem bohatý program zahrnující loutkářský workshop, animační loutkový ateliér, přehlídku loutek z plzeňského Divadla Alfa či představení pro děti v podání Divadla Bouda.

    více
  • Spolek PROSTOR 228 provozuje výstavní galerii

    Všeobecně prospěšný Spolek PROSTOR 228 provozuje výstavní galerii, původně založenou v dubnu 2012 jako soukromou galerii manželů Jermanových. Tato galerie prezentuje ceněné autory současné malířské scény a je jednou z mála libereckých galerií, která disponuje unikátní vnitřní dynamikou živého organismu: jsme svědky moderního konceptu výstavnictví, který se zároveň hlásí k tomu nejlepšímu z dosavadní tradice. 

    více
  • Letní výtvarný salon

    Letní výtvarný salon, jehož cílem je podpora a prezentace současné výtvarné scény, byl vzhledem k zájmu veřejnosti prodloužen až do poloviny října. Prodejní výstavu sedmi umělců mladší a střední generace můžete navštívit v Galerii Kodl na Národní třídě.

    více
  • Rudolf Samohejl / Federace vztahů / Nevan Contempo / Praha / 16. 6. – 21. 7. 2017

    Federace vztahů je výstava - sochařská situace - Rudolfa Samohejla pro galerii Nevan Contempo. Prostor podlahy, který kompletně pokrývají betonové dlaždice, navádí diváka do určité míry k pohybu. Nastavení pravidel je ale současně otázkou jednotlivce. Samohejl se sochařským situacím opakovaně věnoval v minulosti. Zatímco předchozí práce složité významové vrstvy spíše skrývaly, současná výstava je až bolestně exponuje na povrch.

    více
  • Již zítra startuje v Křížové chodbě Staroměstské radnice výstava grafik Boba Dylana: On the Road s podtitulem Neznámá tvář znám

    Přesvědčit se o tom, že proslulý americký písničkář a čerstvý držitel Nobelovy ceny za literaturu Bob Dylan je také talentovaný malíř, jehož díla jsou k vidění v prestižních galeriích po celém světě, budou mít od 7. června do 31. srpna 2017 poprvé také jeho čeští fanoušci a návštěvníci Prahy díky výstavě Bob Dylan: On the Road  s podtitulem Neznámá tvář známého umělce, která bude po dobu téměř tří měsíců nainstalována v prostorách Křížové chodby  Staroměstské radnice. Součástí expozice je téměř 50 Dylanových grafických listů z let 2008 - 2014, kolekce jeho gramofonových desek a tematické fotografie Alana Pajera.

    více
  • Aukce Galerie KODL i ve prospěch Centra Paraple

    Jedinečná aukce Galerie KODL, která představí 230 uměleckých děl v celkové vyvolávací ceně přes 140 milionů korun, se koná v neděli 28. května od 12 hodin ve Velkém sále na Žofíně. Na zájemce čekají skutečné skvosty v podobě děl autorů jako František Kupka, Toyen, Antonín Slavíček, Václav Špála nebo Emil Filla. V rámci této aukce se již popáté uskuteční dražba deseti obrazů ve prospěch Centra Paraple.

    více
Na začátek « 1 4 5 6 7 8 9 10 13 17 18 » Na konec