Výstavy

  • Májový tip z Klášterů Český Krumlov: Výstavy fotografií a bylinková přednáška

    Mimořádnou příležitost nahlédnout do historie a do zákulisí rozsáhlé rekonstrukce středověkých klášterů v Českém Krumlově ve fotografiích nabízí dvě výstavy instalované v bývalém klášteře klarisek: Průvan krumlovských klášterů a Příběhy krumlovských klášterů. 

    více
  • Nová přehlídka výtvarného umění m3/Umění v prostoru promění Karlín v galerii, umělecký ateliér i koncertní síň pod širým nebem

    Pražský Karlín se od 6. června až do 1. října stane dějištěm nové přehlídky výtvarného umění pod širým nebem m3/Umění v prostoru. Cílem pozoruhodného počinu uměleckého studia Bubec, za podpory Galerie hlavního města Prahy, Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy, Městské části Praha 8 a KPMG Česká republika, je ozvláštnit vnitřní prostor metropole, zprostředkovat návštěvníkům i obyvatelům města kontakt s aktuálním uměním, konfrontovat je s ním a jeho prostřednictvím aktivně vytvářet nové územní kontexty. 

    více
  • Fotografka Bet Orten vystavuje instalaci “Až budu velká” z rezidence v Austrálii

    Od středy 17. května bude v Kavárně co hledá jméno k vidění instalace „Až budu velká / When I grow up" vytvořená známou českou fotografkou Bet Orten. Instalace vznikla z větší části při rezidenčním pobytu v Austrálii, ze kterého se autorka před nedávnem vrátila 

    více
  • Předaukční výstava a aukce Galerie Kodl

    Předaukční výstava 230 uměleckých děl v celkové vyvolávací ceně přes 140 milionů korun se uskuteční od 2. do 27. května v Galerii KODL na Národní třídě. Samotná již 78. aukce se pak koná v neděli 28. května od 12 hodin ve Velkém sále na Žofíně. Kompletní výtěžek z prvních deseti položek bude předán na účet Centra Paraple.

    více
  • Kulturní tip: OFFLINE – filmový architekt Jan Vlček od 20. března vystavuje v ANTI.KVARIÁTU Dejvického divadla

    Jan Vlček výstavou svých filmových skic před dvěma lety otevíral nový prostor Dejvického divadla - ANTI.KVARIÁT. Letos v březnu se do něj vrací, tentokrát s  ukázkami ze své volné tvorby. Pozoruhodná výstava  OFFLINE bude v místě bývalého antikvariátu, přístupného přes Dejvickou divadelní kavárnu, k vidění od 20. března do 20. dubna

    více
  • Příští týden startuje výstava Warhol/Warhola v Galerii GOAP

    Dne 22. února 2017 proběhne v Galerii GOAP na Staroměstském náměstí v Praze zahájení výstavy Warhol/Warhola s podtitulem"Příběh o tom jak se Andrew Warhola stal Andy Warholem". Jedná se  o výstavu, která představí rodinnou historii a kořeny, ze kterých vzešla ikona 60. let a jeden z nejznámějších představitelů pop artu: Andy Warhol.

    Výstava je rozdělena do dvou částí. Expozice Warhol/Warhola představí Andyho Warhola, jako autora proslulých grafik s portréty Marilyn Monroe, které se staly ikonickou záležitostí pop artu, druhá část výstavy představí Warholovu rodinu a původ. Samostatnou kapitolu expozice pak tvoří exkluzivní fotografie a dokumenty jeho sestřenice Christiny Soley z posledního rodinného rozloučení.

    Výstava se slavnostně otevírá u příležitosti 30. výročí úmrtí Andyho Warhola.

    více
  • Pavel Bém vystavuje v KC Průhon

    V Kulturním centru Průhon v pražských Řepích můžete navštívit unikátní výstavu zkušeného horolezce Pavla Béma, který dokázal úspěšně zdolat Mount Everest, K2 a další osmitisícovky. Absolvovat takto náročné expedice se povedlo opravdu málokomu. V drsných horských podmínkách a nekompromisním počasí může každá chybička znamenat fatální následky. Nebezpečí, které číhá doslova na každém kroku, však záhy střídají neuvěřitelné pocity svobody a euforie při zdolání cíle. 

    více
  • Veřejný dům 24. 11. v MeetFactory

    Nechte se pohltit světem současného umění na listopadovém Veřejném domě v MeetFactory

    MeetFactory Interaktivní divadelně-zážitková hra, výstava o věčném opakování neopakovatelného, experimentální elektronika nebo dechberoucí performance, to vše a ještě mnohem víc vás čeká na listopadovém Veřejném domě. Budete proplouvat prostorem a vaše smysly bude atakovat divadlo, výtvarné umění, hudba i prezentace našich rezidenčních umělců. Vrchol letošní sezony startuje 24. listopadu v 19:00, vstup zdarma!

    více
  • Tip na výlet pro celou rodinu: Filmová výstava Císařův pekař - Pekařův císař v Klášterech Český Krumlov

    Dvoudílná historická komedie o císaři Rudolfovi II., pekaři Matějovi a legendárním Golemovi Císařův pekař a Pekařův císař s Janem Werichem v hlavní dvojroli od svého vzniku v roce 1951 baví generace diváků. Přijďte zavzpomínat na slavný film do areálu Klášterů Český Krumlov! Pozoruhodná výstava Císařův pekař - Pekařův císař je k vidění od 9. října až do 31. ledna.

    Základem expozice, připravené ve spolupráci s Barrandov Studio a.s., je sbírka dochovaných kostýmů a originální exponáty z filmu. Návštěvníci mohou vstoupit do sklepení, kde byl vězněn Matěj, v komnatě hraběnky Strádové vyzkoušet filmový kostým, nahlédnout pod pokličku dobové hostiny na císařském dvoře, obdivovat uměleckou sbírku Rudolfa II. a hádat, který z obrazů Mony Lisy je ten pravý, kráčet v ničivých šlépějích Golema a ověřit si své znalosti kultovního filmu v soutěžním kvízu. Součástí výstavy Císařův pekař - Pekařův císař jsou ukázky barrandovské tvorby z posledních pěti let.

    Ten umí to, a ten zas tohle. A všichni dohromady udělají moc... Zpříjemněte si nejen předvánoční čas návštěvou výstavy Císařův pekař - Pekařův císař v Klášterech Český Krumlov.

     

     

    více
  • Nová galerie - nová výstava DIV VID – Adam Kašpar

    V říjnu Nová galerie vsadila na jednu kartu! Po úspěchu na veletrhu StartArt Fair v londýnské Saatchi Gallery pokračuje Nová galerie v servírování výjimečných uměleckých zážitků, tentokrát pro své publikum připravila samostatnou výstavu fenomenálního talentu, malíře Adama Kašpara. 

    více
  • Tomáš Hřivnáč vystavuje v Kulturním centru Průhon

    Obrazy Tomáše Hřivnáče, grafika a především vynikajícího kreslíře, který se stal výraznou osobností ve svém oboru, budou k vidění nejen v galerii, ale i ve výstavních prostorách 1. patra Korza KC Průhon. Jeho tvorba je zaměřena především na volnou grafiku, zejména na techniku suché jehly, mezzotintu a olejomalbu. Hlavní roli na jeho obrazech zaujímají křivky ženského těla, které zachycuje realisticky, ale i abstraktně. Autor se vyznačuje nebývalou schopností prezentovat pouhopouhými linkami hluboké umělecké, ale i lidské zážitky. Půvab, krása 
a plastičnost každého z tvarů jsou vyobrazeny s neuvěřitelnou kresebnou přesností. Výstava potrvá do konce října 2016. 

    více
  • Výstava v Galerii U prstenu

    V Praze v Galerii U prstenu bude ve středu 3. srpna zahájena společná výstava tří umělců: úspěšného mexického malíře a sochaře Alberta Aragona Reyese, hudebnice, skladatelky a spisovatelky Evy Turnové a známého německého fotografa Armina Thalhammera. Viz krátký rozhovor: 

    více
Na začátek « 1 5 6 7 8 9 10 11 13 17 18 » Na konec