Výstavy

  • Vernisáž výstavy "Tibetské děti v exilu" fotografa Tseringa Topgyala

    Tsering Topgyal je oceňovaný tibetský fotograf, který v současné době žije v Indii. Vernisáž své výstavy v pražském Tibet Open House si však nemůže nechat ujít. Pro tuto příležitost přiletí až z indické Dharamsaly a uvede nadcházející výstavu fotografií "Tibetské děti v exilu". 

    více
  • Fotograf a režisér Adolf Zika vystavuje v Mánesu

    V prestižní pražské galerii Mánes začíná v pátek retrospektivní výstava fotografií režiséra ADOLFA ZIKY, která nese název "25 LET VE STÍNU SVĚTLA" 1994 - 2018. Výstava má dvě sekce, černobílé umělecké akty a sekci portrétů významných světových osobností.

    více
  • MAXIMOVU výstavu Alchymista zahájí 11. srpna netradiční vernisáž otevřená veřejnosti v pražské Kotvě

    MAXIM, pražský rodák, který se v USA, kde žije, těší značnému renomé, vystaví svá velkoformátová expresivní plátna poprvé v Evropě. Výstavu zahájí slavnostní a poněkud netradiční vernisáž, která se uskuteční 11. srpna od 20 hodin v 6. patře pražského OD Kotva. Součástí večera bude živý DJ set v režii úspěšného hudebního skladatele a Maximova bratra Karla Havlíčka a posily z Los Angeles na bicí Maurice Salmina. Návštěvníci si také budou moci z vernisáže odnést módní kousek z limitované edice nositelného umění (oblečení a bot) „Of Mind and Heart" vzniklé ve spolupráci MAXIMA s obchodem footshop.cz. Kolekce pak bude k dostání ve Vnitroblocku až do vyprodání zásob. Vernisáž je otevřena veřejnosti a vstup je zdarma. Po vernisáži se výstava přesune do Kavárny co hledá jméno a Vnitroblocku, kde bude k vidění až do 18. září.

    více
  • Letní výtvarný salon KODL

    Letní výtvarný salon KODL Contemporary již podruhé představuje přední umělce současné scény. Tentokrát se nese v duchu rozmanitosti malířských technik i názorů a způsobů myšlení. Prezentuje totiž vytříbená díla od hyperrealismu až po abstrakci. Výstavu můžete zhlédnout v prostorách Galerie KODL na Národní třídě od 25. června do 30. září. 

    více
  • Kulturní tip: Léna Brauner v Továrně

    Léna Brauner, známá multižánrová umělkyně, v mnoha ohledech překračuje tradiční konvence. Originální jsou nejen její díla, ale také formy, jakými je prezentuje veřejnosti.  Výstava obrazů Lény Brauner v unikátním prostoru holešovické Továrny potrvá pouhé dva dny - 16. a 17. června.  Expozice bude otevřena v sobotu 16. června od 16:00 do 22:00, v 17:00 je na programu slavnostní vernisáž s úvodním slovem autorky a následnou autogramiádou. V neděli 17. června bude výstava Léna Brauner v Továrně přístupná od 12:00 do 18:00. Žádný z výstavních dnů přitom nebude stejný - v sobotu půjde o zážitkový event umocněný vizuálními/světelnými efekty light designera Světlonoše, neděle nabídne pětihodinovou příležitost prohlédnout si Léniny osobité obrazy víc v detailu a v přirozeném světle.

    více
  • Stranger Than Paradise představuje intimitu uměleckého "Balkánu"

    Rozdílné země, které jsou s oblibou házeny do vroucího kotle zvaného "Balkán", rozdílný rok narození, rozdílné životní zkušenosti. Přesto se mezi osmi umělci ukazuje společné výchozí téma: umělecké zachycení toho, jak vnější okolnosti ovlivňují ty nejniternější aspekty lidského života. Výstava Stranger Than Paradise / Podivnější než ráj načrtává velmi intimní obraz vytvořený z konkrétních zážitků. Na poznání tohoto podivně trpkého ráje budou mít návštěvníci Galerie MeetFactory čas do začátku září.

    více
  • Kulturní tip z Divadla Viola: Výstava obrazů Jitky Anlaufové Divný květy

    Oblíbené Divadlo Viola na Národní třídě v centru Prahy je místem zaslíbeným nejen kvalitnímu divadlu, ale také výtvarnému umění. Útulný foyer pravidelně zdobí díla renomovaných umělců, od 30. května jej zaplní výstava obrazů známé abstraktní malířky Jitky Anlaufové nazvaná Divný květy.

    více
  • Výstava filmových kostýmů v Galerii Tančící dům připomene slávu československé kinematografie

    Od jara do podzimu roku 2018 bude Galerie Tančící dům patřit československému filmu. Unikátní výstava s názvem Retro biják 60. - 90. let představí 200 kostýmů z téměř 70 filmů, pohádek a seriálů, které byly natočeny v období od 60. do 90. let minulého století. Všechny vystavené kostýmy jsou originály zapůjčené z Barrandovských ateliérů a České televize a v galerii je doplní filmové rekvizity a fotografie. Výběr filmů byl sestaven na základě hlasování 400 tisíc diváků a výstava tak ukáže průřez tím nejpopulárnějším z československé kinematografie. Galerie Tančící dům se po velmi úspěšné výstavě Retro 70. a 80. let z roku 2016 opět vrací do druhé poloviny minulého století a tentokrát půjde o největší filmovou výstavu v bývalém Československu od roku 1987. Expozice bude k vidění v Galerii Tančící dům od 16. 5. do 14. 10. 2018.

    více
  • FOTOGALERIE - Vernisáž výstavy Čtvero období malíře Adama Jílka

    Vernisáž výstavy Čtvero období se uskutečnila ve čtvrtek 19. dubna 2018 v prostorech restaurace Pálffy Palác na Malé Straně. Výstava se koná pouze do 4. května 2018.

    více
  • Náhlé echo: Hravý i naléhavý Michael Rittstein

    Rožnovská galerie CREARS zahajuje letošní výstavní sezónu a hned v jejím úvodu se pochlubí počinem hodným mimořádné pozornosti. Od 4. dubna budou na nábřeží Dukelských hrdinů k vidění velkoformátová, ale i "klasická" plátna jednoho z nejvýznamnějších současných českých figurálních malířů Michaela Rittsteina.

    více
  • Momentum Miřenky Čechové ve fotografiích Vojtěcha Brtnického na piazzettě Národního divadla

    Na náměstí Václava Havla (piazzetta Národního divadla) bude od 1. do 28. února probíhat výstava fotografií Vojtěcha Brtnického zachycující 30 hodinovou performance Miřenky Čechové a Sabine Seume Momentum, která se zde uskutečnila v červnu loňského roku. Zabydlený pokoj s neviditelnými stěnami, v němž vše plyne pomaleji, než ve skutečnosti, zamyšlení nad každodenní uspěchaností života a jedinečné česko-německé setkání dvou významných performerek tanečního divadla zachycené na 10 velkoformátových snímcích. Výstavu doprovodí úvodní a závěrečná taneční instalace Vidět stíny utíkat - nechat mysl létat, která proběhne 1. února v 17.30 a 28. února v 17.00.

     

     

    více
  • Malíř Marek Nenutil aka Openmidz360 vystavující v prestižních galeriích nyní v Kulturním centru Průhon

    Výstava pod názvem Silence in between v galerii KC Průhon 10. 11. - 31. 12. 2017.

    Marek Nenutil, malíř používající umělecký pseudonym Openmindz360, dále prozkoumává cestu, kterou jdou i další malíři, která má na svém konci status uznávaného umělce vystavujícího v prestižních galeriích, který se za sto let dostane do učebnic o historii umění. S neumdlévající energií zkoumá a zobrazuje témata jemu blízká - v dřívějších tématech to byly opuštěné industriální prostory, zachmuřené postavy a nekonečné kombinace těchto dvou elementů. Tyto elementy prokládá často bizarními výjevy, které z epicky laděných obrazů dělají někdy grotesku, někdy thriller a někdy absurdní drama. Scéna obrazu však každopádně diváka nikdy nenechává lhostejného. S ohledem na množství na první pohled patrných i skrytých významů si divák může v obrazech vždy najít něco prozkoumání hodného a divákovy emoce při pohledu na díla Marka Nenutila se tak mohou proměňovat od hloubavého zkoumání přes znechucení až k pobavení.

     

    více
Na začátek « 1 3 4 5 6 7 8 9 13 17 18 » Na konec