Výstavy

  • Výstava "Z očí do očí" od Jany Bergerové otevře nové perspektivy v Kavárně Co hledá jméno

    Kavárna Co hledá jméno má tu čest ohlásit vernisáž nové výstavy "Z očí do očí", která přináší unikátní pohled do světa fotografie z očí talentované umělkyně Jany Bergerové. Vernisáž se koná dne 15. února 2024 v 18:00 a veřejnost je srdečně zvána k účasti. Jana Bergerová, talentovaná fotografka s vášní pro lidskost a emotivní záznam okamžiků, představí své nejnovější dílo ve výstavě, která potrvá až do 20. března 2024. Výstava "Z očí do očí" slibuje nezapomenutelný zážitek pro všechny milovníky umění a fotografie.

    více
  • Untitled Dreams – výstava českého malíře Jakuba Čušky

    Výstava se koná od 7. 2. 2024 do 24. 2. 2024. Karpuchina Gallery představí velkoformátové malby i menší akvarely zahalené lyrickou atmosférou. Expozice nabídne díla, která jsou širokým záběrem autorova malířských a kresebných projevů. Díla vyobrazující figury lákají diváka do imaginárního prostředí, vyvolávajícího pocit mezi realitou a snem. Tvorba Jakuba Čušky se vyznačuje živou rytmizací štětce, která je záměrně postavena do kontrastu s výraznou plošností pozadí obrazů.

    více
  • Malíř Masker vystavuje ve Ville Pellé obrazy mužů tančících se svými stíny

    Jeden z nejúspěšnějších umělců své generace, malíř Jakub Matuška známý jako Masker, představí svou nejnovější tvorbu v pražské Galerii Villa Pellé. Výstava s názvem Koule aneb cestou k propasti mineš deset kamenů bude přístupná veřejnosti od 18. října. Jakub Matuška, finalista Ceny Jindřicha Chalupeckého a držitel Ceny Národní galerie 333, vyšel z graffiti a street artu a nyní se věnuje převážně malbě a kresbě. „Jeho nové obrazy jsou alegoriemi pocitů člověka a umělce střední generace. Domněle nekonečný večírek mládí skončil a čas se rozkrájel na sled pracovních termínů a rodinných povinností. ‚Koule' nových starostí je zkouškou, v níž bychom měli obstát. Ale kdoví, třeba nakonec skončíme pádem do propasti," charakterizuje téma výstavy její kurátor Jiří Ptáček.

     

    více
  • Klára Sedlo: Fogbow

    Malířka Klára Sedlo na výstavě ke 30. narozeninám chytá a detailně zkoumá vlastní běsi. A vypráví příběh svého alter ega, které použila jako návnadu - senzibilky Fogbow. 

    Psychoanalytická. Depresivní i optimistická. Nadějeplná. Introspektivní.

    Tak by se dala shrnout výstava Kláry Sedlo se záhadným názvem Fogbow, kterou otevře Galerie Kritiků 25. dubna slavnostní vernisáží.

    více
  • Výstava LUKÁŠ PROCHÁZKA: v galerii ProLuka – galerii pod vršovickým nebem

    V open-air galerii ProLuka v Bezručových sadech (nad zastávku Krymská) v Praze-Vršovicích představí svou tvorbu Lukáš Procházka. Rodák z Dunajské Stredy v současné době studuje na AVU v ateliéru Intermédia II. a zároveň na FAMU v ateliéru Nová estetika. Hlavním tématem jeho tvorby je pozorování a zasahování do veřejného prostoru, kde si všímá především efemérních fenoménů.  Vernisáž výstavy LUKÁŠ PROCHÁZKA: se koná ve čtvrtek 30. března od 18 hodin.

    více
  • Známý tanečník a ilustrátor MR. KRISS vystavuje své ilustrace v CAFÉ NONA

    Kristián Mensa, který je znám jako Mr.Kriss, je skvělý tanečník s nekonečně ohebným tělem. Je vítězem ročníku 2019 „Red Bull Dance Your Style - Česká republika".  Magazínem Huffington Post byl zařazen do žebříčku „20 under 20" mezi 20 nejnadanějších inovátorů mladé generace z celého světa a v neposlední řadě je také talentovaným ilustrátorem. Jeho vizuální umění na instagramu obdivuje skoro 100 tisíc sledujících. V prostorách Café NONA na Nové scéně má nyní svou první výstavu s názvem In Our Hands.

    více
  • Kulturní tip z Divadla Viola: Výstava Obrazy Markéty Mazancové

    Předsálí Divadla Viola v centru Prahy je nejen příjemným místem k posezení, ale především dějištěm pravidelných výstav děl renomovaných umělců. Od 3. prosince do začátku nového roku svou tvorbu na výstavě Obrazy představí Markéta Mazancová.

    více
  • Jakub Nepraš: Digitální endemity

    Trafo Gallery připravila samostatnou výstavu jednoho ze zakladatelů Trafačky, Jakuba Nepraše s názvem Digitální endemity. Název výstavy Jakuba Nepraše (1981) vychází z botanického prostředí. Endemit tam označuje organismus, jenž vznikl a vyskytuje se pouze na výlučném geografickém území a nikde jinde. Jde o specifickou biologickou „informaci" svého druhu ukotvenou v prehistorii, případně v jiném čase, na základě nepředvídatelných změn, která putuje napříč evolucí nejen jako důkaz sebe sama, ale i coby katalyzátor procesů a dějů podílejících se na dalším vývoji celku a spojujících minulost s budoucností. Vernisáž výstavy proběhne v úterý 29. listopadu 2022 v 19.00. Více informací najdete na trafogallery.cz.

    více
  • Umělkyně Léna Brauner vystaví plátna v Pražské tržnici

    Pouze tři dny, 25., 26 a 27. září bude v Pražské tržnici k vidění doposud největší výstava umělkyně Lény Brauner s názvem Léna Brauner, hala č. 13. „Od mojí poslední výstavy uběhlo několik (zvlášť pocitově) velmi dlouhých let, a proto je ten správný čas oprášit se ve velkém. Zvu vás na doposud mou největší výstavu (1 km2) v hale č. 13 v Pražské tržnici. Vernisáž proběhne 25. 9. a výstava, jak mám ve zvyku, bude opět trvat pouhé tři dny. Na výstavě uvidíte plátna od roku 2020 do současnosti. Vystavené kousky jsou jak z mého pražského ateliéru, tak z Indonésie," upřesňuje malířka, kreslířka, ilustrátorka, tatérka a zpěvačka Léna Brauner. 

     

     

    více
  • Villa Pellé připravuje Mimikry, dosud největší samostatnou výstavu Martina Salajky

    Jeden z nejvýraznějších expresivních malířů současné české výtvarné scény Martin Salajka se představí od 24. srpna ve Ville Pellé ve své doposud nejobsáhlejší samostatné výstavě. Na výstavě s názvem Mimikry návštěvníky zaujmou obrazy plné barev, které jsou výjimečně výrazné i znepokojivé, ale zároveň velmi srozumitelné. Mimikry jsou známé zejména ze světa flóry a fauny jako schopnost splynout s okolím, přizpůsobit se, oklamat nepřítele a zvýšit šanci na přežití. Autor je ovšem chápe v širším smyslu, nachází je v neuchopitelnosti a matoucí proměnlivosti každodenního života, osobní zkušenosti i mýtu. Tušené přízraky či stíny se rozplývají stejně tak nečekaně jako se objevily. Skryté jsou i jejich významy, takže je možné vnímat jednotlivá zobrazení symbolicky. To vše dokáže ve své intenzivní, místy až Váchalovsky znepokojující malbě autor postihnout.

    více
  • Výstava Barbory Valáškové v Kampusu Hybernská

    Malířka Barbora Valášková představí od 25. srpna do 15. září svůj sólo výstavní počin BLAU v prostorech HYB 4 Galerie D v Kampusu Hybernská v centru Prahy. V nové sérii maleb autorka v rámci kurátorské koncepce rozvíjí a prohlubuje svůj vztah k hledání principu užívání modré - neomezené barvy plné významů a bohaté historie skrze vlastní vzpomínky a naslouchání světu. Vernisáž začne 25. srpna v 18 hodin.

    více
  • Výstava A není to spíš koníček? v Mánesu představí pětici mladých výtvarníků

    Galerie ART Concept, která sídlí ve funkcionalistické budově Mánesu na nábřeží v centru Prahy, dává prostor talentovanému mládí. Moderní, nově zrekonstruované interiéry od 20. července do 21. srpna  zaplní díla Elišky PodzimkovéMarie UrbánkovéJana VajdyMarka Ehrenbergera a Anny Niklové. Název výstavy A není to spíš koníček? s lehkou nadsázkou odkazuje k otázce, kterou při prezentování své tvorby začínající umělci čas od času slýchávají. Prodejní výstavu 20. července v 18.00 hodin zahájí neformální vernisáž.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 9 13 17 18 » Na konec