Výstavy

  • Pragovka nabídne moře kulturních zážitků

    Ani léto nezbrzdilo pragovácké motory. Zahájena byla výstava s názvem +50 °C Sofie Švejdové a výstava FUNDA MENTAL Maud Kotasové. V úterý 4. 8. pak proběhne vernisáž výstavy Transfer Davida Přílučíka, výstavy Total Failure Spectacular Collapse Norberta Delmana a Maxe Lysáčka a skupinové výstavy Potkali jsme Platona, ale nečetli jsme ho.  Každý čtvrtek po setmění nadále pokračuje Letní kino, nepravidelně doprovázené událostí Dolce far niente, v němž nechybí například dětský workshop, neformální setkání s umělci a kurátory, přednášky či performance. Vstup na letní kino je zcela zdarma, na ostatní akce je vstupné dobrovolné.

    více
  • Openmindz360 představil v Olomouci novou tvorbu

    Marek Nenutil aka Openmindz360 uvedl v olomoucké Galerii Caesar začátkem června své nové obrazy a prostorovou tvorbu. Monochromatické oleje jdou více do hloubky, ač autorův smysl pro jistou pitoresknost a pohled za zrcadlo stále dominuje. Epické scény tak střídají na první pohled zábavné kusy, avšak při bližším pohledu nastává u diváka mrazení v zádech.

    více
  • Saudek: Můj čas se naplňuje

    „Když jsem sám, tak jsem potácející se stařeček. Ale když vyjdu na veřejnost, nemůžu přece vzdychat jako starej Chaplin: ‚Byl to těžkej život...´ Tak se napřímím jako starej chromej pes, když jde proti němu fenka. Musím se naježit a tlapkat. No, musím. Nemusím. Já chci.", řekl Jan Saudek při červnovém křtu svých knižních rozhovorů v Malostranské Besedě.

    více
  • Tomáš Císařovský: Každý den odvahu

    Alšova jihočeská galerie opět dokázala, že je silným konkurentem pražským galeriím. Retrospektiva Tomáše Císařovského v prostředí zámecké jízdárny je frontálním útokem na smysly a duši. Proměnlivá světelnost prostor, kdy se každou hodinu mění charakter vnímání, celou expozici mysticky dokresluje. Přesvědčit na vlastní oči se můžete do 4. října.

    více
  • Bob Rakušan vystavuje ve Skutči

    Veřejnosti dlouho nepředstavená díla 70. a 80. let, obrazy postavené na platformě surrealismu jako útěk z tehdejší neradostné doby, vystavuje autor ve svém rodišti. Městské muzeum Skuteč bude tvorbu tohoto nekonformního autora vystavovat do konce prázdnin.

    více
  • Sochaři Mánesa v Kulturním centru Průhon

    Kulturní centrum Průhon v Praze 17 hostí ojedinělou výstavu členů uměleckého Spolku Mánes. Výstava poskytuje velmi plastický a proměnlivý obraz soudobé výtvarné tvorby v průřezu několika generačních reprezentantů. Má tak neopakovatelnou vypovídací hodnotu živé sondy do současné výtvarné tvorby. Výstava byla zahájena začátkem června a potrvá do 31. října 2020.

    více
  • Oscarový fotograf Martin Stranka vystavuje v Mánesu

    Fotograf Martin Stranka (35) za svou dosavadní kariéru posbíral přes 90 mezinárodních ocenění v oblasti fotografie a vystavoval již po celém světě. Jeho posledním úspěchem bylo ocenění loňských Sony World Photography Awards. V Londýně přebíral dvě prvenství v mezinárodní fotografické soutěži přirovnávané k filmovým Oscarům, kde bylo přihlášeno přes 326.000 snímků z celého světa.

    více
  • Fotograf Tomáš Třeštík vystavuje portréty osobností v holešovickém Vnitroblocku: „Bradu trošku níž“

    Tereza Maxová, Ester Ledecká, Vlastina Svátková, Karel Dobrý, Rosťa Novák, Petr Čech, Musa, Vica Kerekes a další zajímaví lidé se během posledních čtyř let ocitli před objektivem Tomáše Třeštíka. A dost možná si vyslechli doporučení: „Dej tu bradu trochu níž!". Právě tenhle oblíbený pokyn známého fotografa dal název výstavě portrétů, která je k vidění ve Vnitroblocku v Praze-Holešovicích od 13. prosince do 25. ledna. Vernisáž výstavy „Bradu trošku níž" se koná 12. prosince v 19:00, mezi hosty by neměli chybět Tereza Maxová, NobodyListen, Antonín Kratochvíl či Helena a Radka Třeštíkovy.

    více
  • Snová fotografická výstava „Play!“ aneb návrat do dětské nevinnosti

    Ivana Dostálová je talentovaná fotografka, která stihla získat v posledních dvou ročnících hned dvě nominace na prestižní cenu Czech Press Photo, letos v kategorii Portrét. Svou nejnovější tvorbu, ve které používá techniku vícenásobných expozic a která se z větší části věnuje právě portrétům, představuje na vlastní výstavě, která bude zahájena 23. listopadu v galerii PROSTOR. Jejím ústředním tématem je nekonečný svět dětské fantazie.

    více
  • Výstava "Objekty z diáře" představitele smalt-artu Boba Rakušana v galerii KC Průhon

    Od září do listopadu můžete navštívit výstavu, bývalého skippera na plachetnicích, představitele smalt-artu Boba Rakušana. Ve své malířské tvorbě se věnuje zejména velkoplošným vypalovaným smaltům, pro které používá černý plech nebo vdechuje originálním způsobem nový život plechovému šrotu, jako jsou pekáče a komponenty sporáků. 

    více
  • Galerie 90° v Černošicích hostí INDEED

    Dne 26. 10. 2019 se v černošické Galerii 90° uskutečnilo otevření nultého ročníku výstavy s názvem "INDEED" uspořádané galerií GMBS, jejímž ústředním tématem je technika malby a znalost figury. 

    více
  • Kulturní tip: Malířka Sofie Švejdová a multimediální umělec Andreas Schmitten se představí na společné výstavě v Jiri Svestka G

    Dvě prestižní galerie s mezinárodním renomé, pražská Jiri Svestka Gallery a berlínská König Galerie, poprvé realizují společnou výstavu. V prostorech Jiri Svestka Gallery na Janáčkově nábřeží se na dialogicky pojaté výstavě setkají dvě výrazné osobnosti - Sofie Švejdová, nejmladší umělkyně v portfoliu Jiri Svestka Gallery, a v české premiéře Andreas Schmitten zastupovaný König Galerie. Expozice Sofie Švejdová │ Andreas Schmitten bude k vidění od 18. září do 9. listopadu a 17. září v 18:00 ji zahájí vernisáž za účasti obou vystavujících. 

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 9 13 17 18 » Na konec