Výstavy

  • Vernisáž výstavy PULP FICTION ve Vnitroblocku

    Zítra proběhne vernisáž výstavy PULP FICTION/Sedlo-Miffek-Harant ve Vnitroblocku. Vernisáž tří výrazných osobností: Kláry Sedlo, Jana Haranta aLukáše Miffka - absolventů pražské AVU a studentů profesora Michaela Rittsteina.

     

     

    více
  • Kulturní tip: Výstava PULP FICTION/Sedlo-Miffek-Harant ve Vnitroblocku

    Klára Sedlo, Jan Harant, Lukáš Miffek - absolventi pražské AVU a studenti profesora Michaela Rittsteina. Dospělí, kteří nikdy nezapomněli na to, že byli dětmi. Stále se umí upřímně dívat a žít svůj svět. Nenechali si časem (ani nikým jiným) vzít odvahu, zvídavost a obrovskou fantazii. Nebojí se balancovat na hraně kýče, často to dělají záměrně, prostě zlobí. Odmítají konzum, moralizování a sociální dogmata a umí se jim vysmát a zároveň natvrdo všem ukázat, že pasivita a strach jsou přesně to, co absolutně nudí a brzdí. Každý z nich má svůj osobitý svět, ale jakmile uvidíte jejich tvorbu společně, zjistíte, jak silná magie je umění. Jedinečná příležitost se nabízí od 18. března do 14. dubna na výstavě PULP FICTION/Sedlo-Miffek-Harant v holešovickém Vnitroblocku. Vernisáž je na programu 19. března od 19 hodin.

    více
  • Nápadité dřevěné ilustrace Marka Ehrenbergera zpestří až do března holešovický Vnitroblock

    Industriální prostor Vnitroblocku v pražských Holešovicích ovládly od konce ledna unikátní barevné portréty ilustrátora a grafického designéra Marka Ehrenberga. Tento skromný kluk z Moravy s vášní pro cestování to se svou tvorbou dotáhl až do New Yorku. Momentálně ale působí v Praze, a tak zde připravil novou výstavu svých dřevěných ilustrací. Výstava potrvá až do 17. března, je volně přístupná všem návštěvníkům Vnitroblocku.

    více
  • Vnitroblock představí unikátní dřevěné ilustrace Marka Ehrenbergera

    Pokud jste byli na podzimním Designbloku, nemohli jste přehlédnout stánek tohoto talentovaného ilustrátora a grafického designéra. Marek Ehrenberger, skromný kluk z Moravy s vášní pro cestování, to se svou tvorbou dotáhl až do New Yorku. Momentálně je ale v Praze, a tak zde připravil novou výstavu svých dřevěných ilustrací. Zahájena bude 24. ledna v holešovickém Vnitroblocku.

     

     

    více
  • Rapper James Cole se v pražském Vnitroblocku představil jako autor koláží

    Je známý především pro svůj kousavý hlas a syrové rýmy. James Cole, legenda českého rapu s nekonečnou potřebou experimentovat, je ale celkem renesanční muž - čte filosofické knihy, miluje klasické filmy, skládá básně a v neposlední řadě tvoří koláže. Minulý rok měl svou výstavní premiéru, pak vytvořil jednu koláž na obal své nové desky Stanley Kuffenheim a teď probíhá výstava druhá. Nese název Květy zla a je k vidění v holešovickém Vnitroblocku od 28. listopadu

    více
  • Umělkyně Léna Brauner chystá v prosinci netradiční výstavu v pražském Mánesu

    Osobitá malířka, kreslířka, ilustrátorka a tatérka Léna Brauner v mnoha ohledech překračuje tradiční konvence. Originální jsou nejen její díla, ale také formy, jakými je prezentuje veřejnosti. Svou tvorbu tentokrát představí v pražském Mánesu. Výstava potrvá pouhé tři dny - od 17. do 19. prosince. Vystavená díla bude možné na místě rovnou zakoupit. Výstava bude otevřena v pondělí 17. prosince slavnostní vernisáží, která bude přístupná veřejnosti. Tu Léna zahájí od 18 hodin live paintingem za hudebního doprovodu Jiřího Buriana.

    více
  • Aukce pro Paměť národa

    Galerie KODL pořádá v neděli 2. prosince od 12 hodin ve Velkém sále na Žofíně první Aukci pro Paměť národa. Patrony aukce jsou Jiří Stránský a Mikuláš Kroupa. Všechna dražená díla si můžete prohlédnout v rámci předaukční výstavy až do 1. prosince v Galerii KODL na Národní třídě.

     

    více
  • Předaukční výstava v Galerii KODL

    Předaukční výstava 250 uměleckých děl v celkové vyvolávací ceně přesahující sto milionů korun probíhá od 29. října do 1. prosince v Galerii KODL na Národní třídě. Výstava bude zakončena aukcí, která se koná na pražském Žofíně v neděli 2. prosince od 12 hodin. Kompletní výtěžek z prvních deseti dražených položek bude poprvé předán na konto projektu Paměť národa.

    více
  • Rapper James Cole se v pražském Vnitroblocku představí jako autor koláží

    Je známý především pro svůj kousavý hlas a syrové rýmy. James Cole, legenda českého rapu s nekonečnou potřebou experimentovat, je ale celkem renesanční muž - čte filosofické knihy, miluje klasické filmy, skládá básně a v neposlední řadě tvoří koláže. Minulý rok měl svou výstavní premiéru, pak vytvořil jednu koláž na obal své nové desky Stanley Kuffenheim a teď ho čeká výstava druhá. Ponese název Květy zla a startuje v holešovickém Vnitroblocku 28. listopadu

     

     

    více
  • Výtvarný tip: Mezinárodní cesta honduraského malířství vede i přes pražskou Latin Art Gallery

    Každý profesionální umělec, zejména v 21. století, cítí potřebu najít nové prostory pro dialog, uznání a výměnu. Proto se čtyři malíři z Hondurasu, Julio Visquerra, Omar Sanchez, Ruben Salgado a Orlando Roque, rozhodli s podporou „TovArt Art Consultant" rozšířit itinerář a představit své obrazy ve dvou nových kulturních centrech Evropy, v Berlíně a v pražské Latin Art Gallery. Výstava s názvem Most přes umění bude k vidění v galerii sídlící v Jungmannově ulici od 13. září do 4. října, ve všední dny vždy od 15 do 18 hodin.

     

     

    více
  • Julia Chochola 20. září zahájí své tři výstavy – na dlouhou dobu poslední v Praze

    Tři výstavy na třech místech tři dny před třicátými narozeninami! Osobitá umělkyně Julia Chochola 20. září nejen nekonvenčně v předstihu oslaví životní jubileum, ale především se na delší čas symbolicky rozloučí s Českou republikou, aby se mohla naplno věnovat svým projektům v zahraničí. Tři souběžné výstavy v hotelu The Emerald, Julia Chochola gallery a ve Vnitroblocku tak budou v Praze v dohledné době poslední možností vidět ucelenou přehlídku pozoruhodné tvorby Julie Chocholy

    více
  • Výtvarný tip: Obrazy plné barev a výrazných ženských postav honduraské malířky Leticie Banegas poprvé v Praze!

    Pražská Latin Art Gallery, která již pět let prezentuje to nejlepší z latinskoamerického současného umění, na výstavě s názvem Sny a kořeny představuje práce honduraské malířky Leticie Banegas. Pozoruhodné portréty žen zářící barvami jsou v Latin Art Gallery k vidění do 10. září. Galerie sídlí v Jungmannově ulici a je otevřená od pondělí do pátku od 15 do 18 hodin.

    více