Film

  • Do kin vstupuje nový celovečerní thriller #annaismissing

    Na volné filmové pokračování úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020 čekali fanoušci tři roky. Nyní vstupuje v podobě celovečerního thrilleru s názvem #annaismissing do kin po celé republice. Odvrácená strana internetu hrála roli už v hitu #martyisdead, který byl inspirovaný reálným příběhem kyberšikany, v novém filmu #annaismissing zmizení mladé influencerky Anny otevírá témata online bezpečnosti či „cancel culture" - směrem ke všem uživatelům sítí, teenagerům i jejich rodičům. Trailer zde: https://youtu.be/jX_Oy9yQQGk

    více
  • Do kin míří film Cesta do Tvojzemí

    Postavu námořníka z parní lodi namluvil influencer a youtuber Karel „Kovy" Kovář v novém slovensko-česko-belgickém animovaném filmu Cesta do Tvojzemí o napínavé cestě za záchranou světa fantazie, který do kin vstoupí 11. srpna. Ve snímku vyprávějícím příběh desetiletého Rikiho, jeho nové drzé kamarádky Emmy a opičáka Tidlinga, kteří se vydávají na dobrodružnou výpravu z reálného světa do magického Tvojzemí, zazní i dalšími výraznými hlasy herců, jako jsou Jan CinaJan VondráčekKlára IssováMartin MyšičkaVáclav Neužil nebo Jiří Lábus. Do kin film uvádí společnost Forum Film.

    více
  • Do kin míří film Cesta do Tvojzemí, postavě námořníka propůjčil hlas influencer Kovy

    Postavu námořníka z parní lodi namluvil influencer a youtuber Karel „Kovy" Kovář v novém slovensko-česko-belgickém animovaném filmu Cesta do Tvojzemí o napínavé cestě za záchranou světa fantazie, který do kin vstoupí 11. srpna. Ve snímku vyprávějícím příběh desetiletého Rikiho, jeho nové drzé kamarádky Emmy a opičáka Tidlinga, kteří se vydávají na dobrodružnou výpravu z reálného světa do magického Tvojzemí, zazní i dalšími výraznými hlasy herců, jako jsou Jan CinaJan VondráčekKlára IssováMartin MyšičkaVáclav Neužil nebo Jiří Lábus. Do kin film uvádí společnost Forum Film.

    více
  • Culinary Cinema v programu MFF Praha – Febiofest 2022

    Součástí programu 29. ročníku „Mezinárodního filmového festivalu Praha" je již tradičně speciální sekce „Culinary Cinema", která propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Exkluzivní filmově kulinární večer 3.5.2022 naservíruje dokumentární film „Truffle Hunters" o sběru a kultuře lanýžů. Komentovanou večeří provede již tradičně moderátorka Jolana Voldánová.

    Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům se bude podávat tematická večeře v Restauraci Obecní dům. Autorem delikátního čtyřchodového menu je šéfkuchař Marek Fichtner se světovými zkušenostmi. 

    více
  • Pragueshort Film Festival a Young Academy představí významné osobnosti filmové a reklamní produkce

    Od 5. do 7. dubna se v Biu Oko a dalších pražských kinech uskuteční první ročník Young Academy Forum. Akce organizovaná Pragueshort Film Festivalem a Young Academy, unikátní projekt Asociace producentů v audiovizi (APA) pro filmové tvůrce do pětatřiceti let, nabídne sérii přednášek a prezentací věnovaných celému spektru tvůrčích přístupů v oblasti vývoje a výroby krátkometrážního audiovizuálního dílaIndustry program představující tuzemské a zahraniční filmové osobnosti bude i pro veřejnost přístupný zdarma, doprovodí ho projekce krátkých filmů Pragueshorts Selection 2022. Kompletní program je k dispozici na https://www.pragueshorts.com/cs/program.

    více
  • Filmová komedie Pánský klub zve na svéráznou skupinovou terapii

    Přímo na skupinovou terapii diváky zavede nová celovečerní komedie Pánský klub. Klienty atraktivní psychoterapeutky Lindy tvoří pestrá pětice různorodých mužských hrdinů v podání Jiřího Mádla, Bolka Polívky, Milana Šteindlera, Zdeňka Žáka a Martina Letáka. Všichni jsou ve stejném pokušení - milují ženy, někdy až moc, a jejich milostný život potřebuje zásadní restart. Filmový scénář ke komedii Pánský klub, v níž se rozjede svižná mozaika milostných eskapád jednotlivých účastníků terapie, navazuje na stejnojmennou divácky úspěšnou divadelní hru z aktuálního repertoáru Divadla Na Jezerce a spojuje je částečně i herecké obsazení a autor a režisér Matěj Balcar. Do kin film uvede 2. června společnost Falcon. Teaser zde: https://youtu.be/TQ1FPANzTa4

    více
  • Film Poslední závod ukazuje v novém traileru krásnou i krutou zimu

    Před rokem filmaři natáčeli na hřebenech Krkonoš v extrémní vichřici a nyní přinášejí očekávaný výsledek do kin. Nový trailer a plakát předznamenává blížící se premiéru filmu Poslední závod režiséra a scenáristy Tomáše Hodana. Pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha. Příběh, který každý zná, ale málokdo ví, jak se opravdu stal, vstoupí do kin 24. března 2022, tedy přesně v den 109. výročí tragédie.

    více
  • Youtubeři Shoky a Morthy si splnili svůj sen, jsou na Netflixu

    Po úspěchu v kinech si youtubeři Shoky a Morthy splnili svůj sen. Stejně jako ve filmu režiséra Andyho Fehu dosáhli svého cíle - dostat se na Netflix. A nyní tam skutečně budou. Hlavní hrdinové snímku Shoky & Morthy: Poslední velká akce v podání Štěpána Kozuba a Jakuba Štáfka budou na Netflixu v České republice k vidění od neděle 5. prosince. Zároveň vychází film na DVD a jeho soundtrack s hudbou a hláškami z filmu je nyní nově k dispozici na všech hudebních platformách. Fanoušci režiséra Fehu a dvojice nejslavnějších českých filmových youtuberů se tak mají na co těšit.

    více
  • První záběry z filmu Poslední závod v novém teaseru

    Přesně před 135 lety, 19. listopadu 1886, se narodil Bohumil Hanč. Tragicky zahynul o 27 let později spolu s Václavem Vrbatou během lyžařského závodu na hřebenech Krkonoš a z jejich příběhu se stala legenda. Právě v den výročí Hančova narození tvůrci zveřejňují první teaser se záběry z nového snímku Poslední závod, který vypráví o tomto dramatu. Film režiséra a scenáristy Tomáše Hodana ukáže, co se tehdy opravdu stalo, bez dobových nánosů a polopravd. Do příběhu se tak vrací i důležitá postava pražského Němce Emericha Ratha, který se s nasazením života snažil Hanče zachránit. Do kin Poslední závod vstoupí 17. února 2022.

    více
  • Film Hrana zlomu se Štěpánem Kozubem startuje v kinech cyklus temných žánrů „Planet Dark uvádí“

    Speciální distribuce provází do kin české temné drama nazvané Hrana zlomu, v němž hlavní dramatickou postavu Viktora ztvárnil Štěpán Kozub doposud známý především z komediálních filmových rolí. Producenti ze společnosti Bionaut chtějí prostřednictvím Hrany zlomu zpopularizovat v českých kinech temné filmové žánry stále oblíbenější mezi mladšími diváky u nás i po celém světě a startují tak cyklus „Planet Dark uvádí". Ten nabídne Hranu zlomu režiséra Emila Křižky od 4. listopadu kromě běžných projekcí také v tzv. double feature neboli v dvojprogamu s dalším filmem na pomezí žánrů thrilleru a hororu.

    více
  • Nekonečný závod s životem, rychlá auta i láska z mládí

    Odhodlaný padesátník Jaroslav z Moravy má v životě dvě vášně - rychlá auta a školní lásku Jitku. Služebně nejstarší autokrosová řidička v Čechách vrátila Jaroslavovi po zpackaném manželství naději a chuť jít dál. Režisér Miro Remo ve svém koprodukčním česko-slovenském dokumentu Láska pod kapotou leckdy s vtipným nadhledem zachycuje kromě zabahněných zatáček osobní zápas člověka v současném světě. Organizátory festivalu v Karlových Varech zaujal film natolik, že bude uveden v Hlavní soutěži. Do českých kin vstoupí 16. září, distributorem je Aerofilms. Trailer: https://youtu.be/RPIZeqWSbiE

    více
  • Romance Marťanské lodě bude poprvé k vidění v soutěži na festivalu v Karlových Varech

    První celovečerní hraný film režiséra a muzikanta Jana Foukala Marťanské lodě si odbyde svoji světovou premiéru 23. srpna na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v soutěžní sekci Na Východ od Západu. Jan Foukal je známý i v hudebním světě pod pseudonymem Johannes Benz, muzika stála i v jádru jeho předchozího filmu - dokumentu Amerika. Ten byl v roce 2015 vybrán na festival v Karlových Varech do soutěže dokumentů. V hlavních rolích jeho novému snímku, filmové romance Marťanské lodě,  se představí herečka Eliška Křenková a frontman kapely Květy Martin KyšperskýTrailer: https://youtu.be/lWgig3fr1sw

    více
Na začátek « 1 2 3 4 6 11 16 21 » Na konec