Film

  • Romance Marťanské lodě bude poprvé k vidění v soutěži na festivalu v Karlových Varech

    První celovečerní hraný film režiséra a muzikanta Jana Foukala Marťanské lodě si odbyde svoji světovou premiéru 23. srpna na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v soutěžní sekci Na Východ od Západu. Jan Foukal je známý i v hudebním světě pod pseudonymem Johannes Benz, muzika stála i v jádru jeho předchozího filmu - dokumentu Amerika. Ten byl v roce 2015 vybrán na festival v Karlových Varech do soutěže dokumentů. V hlavních rolích jeho novému snímku, filmové romance Marťanské lodě,  se představí herečka Eliška Křenková a frontman kapely Květy Martin KyšperskýTrailer: https://youtu.be/lWgig3fr1sw

    více
  • Režisér Andy Fehu natočil u Devíti křížů na dálnici D1 komedii s prvky hororu

    Připravit plán na „poslední velkou akci" a natočit o ní film. To je cíl dvou hlavních hrdinů buddy komedie Shoky & Morthy: Poslední velká akce v režii Andy Fehu. Ten debutoval hororem Nenasytná Tiffany a prvky hororu nechybí ani v jeho novém filmu se Štěpánem Kozubem a Jakubem Štáfkem natočeným převážně u dálnice D1 na záhadném místě jménem Devět křížů spojeném s legendou o krvavé nevěstě. Po vyprodaných předpremiérách v Praze a Ostravě snímek vstupuje do všech českých kin 5. srpna, distributorem je společnost Falcon.

    více
  • Mádl, Polívka nebo Šteindler se potkají v Pánském klubu

    Hlavní hrdiny nového celovečerního filmu s názvem Pánský klub, který se začal natáčet v Praze, svede dohromady skupinová terapie. V komedii o lásce a jejích podobách a také o tom, že nikdy není pozdě pokusit se něco napravit, se potkává pětice zcela odlišných mužů, které hrají Jiří Mádl, Bolek Polívka, Milan Šteindler, Zdeněk Žák a Martin Leták. Terapii se svéráznými „klienty" vede atraktivní psycholožka Linda v podání Kristýny Hrušínské. Komedii o mužích, kteří mají rádi ženy, režíruje filmově debutující Matěj Balcar. Stejnojmenou a divácky úspěšnou hru režíroval i pro Divadlo Na Jezerce.

    více
  • Pechlát, Formanová i Dobrý jako „hrdinové“ filmu Okupace s hudbou Kill the Dandies!

    Vítejte v baru, kde charaktery vlají jako oblaka cigaretového dýmu! Tvůrci celovečerní černé komedie Okupace debutujícího režiséra Michala Nohejla obsadili do hlavních rolí výrazné herce napříč generacemi, jako jsou Martin PechlátOtakar BrousekAntonie FormanováCyril Dobrý nebo Vlastimil Venclík. Důležitou roli ve filmu hraje i hudba, kterou na míru složili Hank J. Manchini a La Petite Sonja z kapely Kill the Dandies!

    více
  • Snímek Služebníci konečně vstoupí do otevřených kin

    Koprodukční Služebníci režiséra Ivana Ostrochovského konečně vstoupí od 24. května do otevřených českých kin. Slovensko-česko-rumunsko-irský snímek vypráví silný příběh dvou mladých chlapců, kteří se na začátku 80. let v Bratislavě stávají členy kněžského semináře. Tam se setkávají s neutěšenými poměry v tehdejší kolaborující katolické církvi. Film byl ve světové premiéře uveden vloni na Berlinale, figuroval i v širším výběru na Evropské filmové ceny a vyhrál loňský Febiofest.

    více
  • „Nekorektní“ komedii Mstitel pomohou dokončit filmoví fandové na DONIU.cz

    „To je dobrý mít film jako s obrazem i se zvukem," shodují se Jaroslav Dušek, Milan Šteindler a Pavla Tomicová ve videu k crowdfundingové kampani na platformě Donio.cz. Řeč je o nové české komedii Mstitel.  A pokud to vidíte stejně, tak právě teď můžete přispět na Mstitelovo dokončení. 

    /https://www.donio.cz/mstitel/

    více
  • Labská bouda znovu zažívá dramatický příběh Hanče a Vrbaty

    Na autentických místech v Krkonoších pokračuje natáčení filmu Poslední závod. Drama z počátků lyžařského sportu podle skutečné události vzniká v produkční společnosti Punk Film, v režii Tomáše Hodana, který je zároveň autorem námětu a scénáře.

    více
  • Vzniká rodinný animovaný seriál Hovnays s hlasy hvězdných herců

    Podpořte na Hithitu originální, nezávislý a ryze český pohádkový počin! Autor legendárních Krysáků je zpět! Známý tvůrce animovaných filmů Cyril Podolský po Edovi, Hodanovi, Hubertovi a Ludvíkovi z oblíbeného večerníčku stvořil ještě o něco svéráznější hrdiny - Hovnaysovi. o „krásných duších ve škaredých tělech" Podolský poprvé realizuje ve vlastní produkci. Bez velkých televizí v zádech, bez cenzury. Část peněz na realizaci smělého záměru se právě v těchto dnech snaží získat prostřednictvím dárcovské kampaně na crowdfundingovém portále Hithit.

    více
  • Febiofest vyhlásil soutěž krátkých amatérských filmů I TY JSI FILMAŘEM

    Existují ve vašem městě či obci témata, která vás pálí, nebo která si zaslouží pozornost? Zkuste je zpracovat ve filmu či videu o délce 1 až 5 minut, a kromě zisku atraktivní finanční odměny můžete zažít projekci svého dílka na prestižním festivalu! S neodolatelnou výzvou oslovuje všechny filmařské nadšence tým MFF Praha - Febiofest. Součástí letošního 28. ročníku je totiž opět soutěž krátkých amatérských filmů I TY JSI FILMAŘEM, tentokrát na téma Moje město. Uzávěrka přihlášek je 31. března 2021.  Přihlášení a zaslání filmu je možné pouze přes on-line formulář na webu festivalu.

    více
  • Popularita audioseriálů roste, premiéry mají Anatomie strachu a Terapie sdílením

    Producentská společnost Bionaut, v rámci sekce Audionaut zaměřené na audioprodukci, přichází se dvěma novými audioseriály. Prvním je dlouho očekávaná Anatomie strachu od režisérů Brit Jensen a Jiřího Slavičínského, druhým je Terapie sdílením Ester Geislerové a Josefiny Bakošové režírovaná Johanou Ožvold. V ní populární průvodkyně peripetiemi vztahové online komunikace na sociálních sítích vystupují v dokumentárně-publicistické poloze. Oba audioseriály budou od 1. prosince k dispozici exkluzivně prostřednictvím webu i nové aplikace Audiotéka.

    více
  • Film Zpráva s českou účastí míří do boje o Oscara

    Slovensko vysílá do boje o Oscara film Zpráva, který vznikl ve slovensko-německo-české koprodukci a natáčel se také v České republice. Celovečerní snímek ztvárňuje příběh dvou mladých československých občanů židovského původu, kterým se podařilo utéct z koncentračního tábora Osvětim a předat světu podrobnou zprávu o tom, jak „tábor smrti" skutečně fungoval. Za Českou republiku je producentem snímku Ondřej Zima z Evolution Films a Česká televize. V České republice uvede film do distribuce 28. ledna 2021 společnost Falcon. Potvrzená už je i distribuce v USA, do kin tam Zprávu uvede renomovaná společnost Samuel Goldwyn Films.

    více
  • Crowdfundingová kampaň na Donio.cz pro český film Poslední závod

    Bohumil Hanč a Václav Vrbata. Už je to více než sto let, kdy zahynuli na krkonošských hřebenech. Ale co se tehdy nedaleko Labské boudy opravdu stalo? Nemělo tohle drama více než dva hrdiny? Tvůrci filmu Poslední závod se rozhodli natočit příběh Hanče, Vrbaty a také Emericha Ratha, příběh odvahy, přátelství a pevného charakteru tak, jak se skutečně udál. Ovšem ztížené podmínky natáčení v mrazu a v náročném horském terénu znamenají zvýšené náklady. Potřebné peníze se proto rozhodli získat prostřednictvím crowdfundingové kampaně na platformě Donio. Pomozte odvyprávět pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha a podpořte vznik filmu Poslední závod!  https://www.donio.cz/poslednizavod

    více
Na začátek « 1 2 3 4 6 11 16 21 » Na konec