Film

  • Letní kino Kasáren Karlín zahajuje sezónu. Filmové klasiky i novinky z pohodlí žlutých lehátek si návštěvníci užijí už od sobot

    V sobotu 26. května zahájí novou sezónu letní kino Kasáren Karlín. Před projekcí detektivní klasiky Drsný Harry s Clintem Eastwoodem z roku 1971 ve 22 hodin budou uvedeny krátké snímky Neboj! a Poprvé za kamerou, které v rámci projektu Karlínské příběhy v Kasárnách natočili studenti středních škol pod supervizí lektorů z Free Cinema. Pokusili se v nich zachytit svůj pohled na současný Karlín. Filmy se v letním kině Kasáren Karlín budou promítat každý čtvrtek a sobotu po setmění. Od letošní sezóny si návštěvníci mohou zajistit své místo v letním kině díky předprodeji vstupenek v síti GoOut.cz. V prodeji bude pokaždé 100 vstupenek, které zajistí místo v pohodlí žlutého lehátka blíže filmovému plátnu.

    více
  • Dokumentární film Bohu žel s podtitulem Tato země není vaše

    Produkční společnost freeSaM uvádí nový celovečerní dokument Saši Dlouhého Bohu žel. Distribuční premiéra proběhne 17. května 2018 od 20:30 v kině Bio Oko. Film, který vznikl v koprodukci s  Českou televizí, představuje několik cizinců s různým vztahem k České republice. S nadsázkou a lehkou ironií skrze šest propojených portrétů nabourává zažité představy o lidech, kteří k nám přicházejí žádat o azyl. Dokument byl záhy po dokončení vybrán na prestižní festival Jeden svět, v rámci kterého proběhla série regionálních projekcí s diskuzemi. Do svého programu jej zařadily také přehlídky Finále Plzeň, fjůžn Bratislava či LFŠ Uherské Hradiště.

    více
  • Natáčení Marhoulova filmu Nabarvené ptáče vstupuje do druhé poloviny

    Skončila v pořadí už pátá část z celkového počtu devíti etap natáčení adaptace světového bestselleru Jerzy Kosińského Nabarvené ptáče v režii Václava Marhoula. Na konci února a v první polovině března štáb realizoval obrazy všech zimních scén na Lipenské přehradě a v okolí šumavské Horské Kvildy. 

    více
  • ŽIVOT NA ŠPIČKÁCH – slavnostní premiéra dokumentu ze zákulisí života prvních sólistek Baletu ND 6. 3. na Nové scéně

    Dvanáctiminutový umělecký dokument ŽIVOT NA ŠPIČKÁCH nevšední formou nahlíží do zákulisí života prvních sólistek Baletu Národního divadla - Nikoly Márové, Aliny Nanu, Terezy Podařilové, Miho Ogimoto a Andreji Kramešové. Divákům bude poprvé slavnostně představen 6. března od 17.00 na Nové scéně Národního divadla.

    více
  • Film Prezident Blaník režiséra Marka Najbrta v hlavní roli s Markem Danielem vstoupí do kin 1. února

    Prezident Blaník - Antonín Blaník je jedním z nejvýznamnějších lobbistů v zemi. Pracuje pro politické strany, pro samotného prezidenta a hlavně sám pro sebe. Jednoho dne se rozhodne, že už je na čase vystoupit z politického zákulisí, a oznámí kandidaturu na funkci prezidenta České republiky. Kampaň, ve které s pomocí tajemníka Žížaly a asistentky Lenky naslibuje lidem, co jim nikdo nemůže dát, má úspěch. Tondova kandidatura však skončí dřív, než začala, protože Žížala nedoručí na ministerstvo včas podpisové archy. Jenže to by nebyl Tonda Blaník, aby si s takovou „nepříjemností" neporadil. Je přece ještě dost jiných kandidátů a do Tondovy hlavy nikdo nevidí... Příběh filmu navazujícího na úspěšný seriál se odehrává na pozadí skutečných událostí druhé přímé volby prezidenta České republiky. Vystupuje v něm celá řada reálných aktérů českého politického a společenského života. 

    více
  • Karel Dobrý byl podle režiséra Ondřeje Havelky pro hlavní roli ve filmu Hastrman předurčen

    Filmaři dokončují příběh jedné lásky, jedné vášně a jedné krajiny, podívejte se na první ukázku.

    Producent Čestmír Kopecký z První veřejnoprávní dokončuje celovečerní film Hastrman režiséra Ondřeje Havelky, který vznikl na motivy stejnojmenné knihy Miloše Urbana oceněné Magnesií Literou. Hlavní postavou filmu je člověk ve zvířeti a zvíře v člověku - hastrman alias baron de Caus, kterého ztvárnil herec Karel Dobrý. Romantický thriller je pro režiséra hudebních i divadelních představení, herce a hudebníka Ondřeje Havelku filmovým debutem. Pro Karla Dobrého je role charizmatického vodníka zase první hlavní rolí v celovečerním snímku. Tvůrci záměrně obsadili nové tváře českého filmu, jako jsou Simona Zmrzlá či Jan Kolařík, vedle renomovaných herců Jiřího Lábuse nebo Davida Novotného. Diváci uvidí Hastrmana v kinech od 19. dubna. První ukázka: https://vimeo.com/251787064

    více
  • Nejvíce nominací na Českého lva získaly filmy Bába z ledu, Po strništi bos a Milada

    Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) vyhlásila nominace pro jubilejní 25. ročník výročních cen Český lev. Akademici vybírali z celkem 51 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů uvedených do distribuce v roce 2017. O sošku Českého lva se filmy utkají v 15 statutárních kategoriích. Nejvíce nominací napříč všemi kategoriemi získaly snímky Bába z ledu, Po strništi bos a Milada. Nominace na ceny za televizní díla budou oznámeny 12. února 2018. Slavnostní vyhlášení vítězů filmových 

    i televizních kategorií se uskuteční v sobotu 10. března 2018 v Rudolfinu a bude jej podruhé moderovat Adela Vinczeová. Novinkou 25. ročníku Českého lva bude nová podoba sošky. Její realizace proběhne ve spolupráci se sklárnou Rückl.

    více
  • 13. Festival krátkých filmů Praha představuje první programové lahůdky

    Výlet do světa virtuální reality nebo kompilovaného světa mužů, fantazie o bližší i vzdálenější budoucnosti, příběhy v nichž hrají sociální sítě a nová média roli větší než malou, nekompromisní set půlnočních filmů se Simonou Babčákovou a pocta jedné z nejoceňovanějších produkčních společností reklamního světa - Stink Films, pro niž pracuje třeba i Ivan Zachariáš, spoluautor znělek Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. A chybět samozřejmě nebude tradičně pestrá mezinárodní soutěž ani program pro děti. Naopak úplně poprvé se bude soutěžit i o nejlepší český krátký hraný film uplynulého roku. Třináctý ročník Festivalu krátkých filmů Praha, pořádaný společností Film Servis Festival Karlovy Vary a.s., jež stojí i za MFF Karlovy Vary, se představí v  kině Světozor a Pilotů od 17. do 21. ledna 2018. Festival podpořila Nadace ČEZ.

     

    více
  • Dokument Universum Brdečka připomene tvůrce českých filmových hitů Limonádový Joe, Tajemství hradu v Karpatech nebo Adéla ještě

    Universum Brdečka, celovečerní dokument režiséra Miroslava Janka a scenáristky Terezy Brdečkové, vstoupí do českých kin 21. prosince. Letos na Štědrý den by se scenárista, režisér, kreslíř a publicista Jiří Brdečka dožil 100. narozenin. Jedna z nejvýraznějších osobností českého filmu, mj. autor či spolutvůrce scénářů ke snímkům Limonádový Joe, Adéla ještě nevečeřela, Tajemství hradu v Karpatech nebo Císařův pekař a Pekařův císař, stojí za mnoha hity české kinematografie. U příležitosti nedožitých stých narozenin Brdečky se bude konat na Chvalském zámku v Praze také retrospektivní výstava nazvaná Jiří Brdečka: 100 let - Od Limonádového Joa k zázrakům animace. Interaktivní výstava určená dospělým i dětem bude k vidění od 16. prosince letošního roku do 1. dubna 2018.

     

    více
  • Pražská premiéra docu-fiction Bo Hai 8. listopadu v Kasárnách Karlín nabídne kulturní i gastronomické zážitky

    Film režiséra a scenáristy Dužana Duonga Bo Hai se po úspěšné světové premiéře na MFDF Ji.hlava 2017 poprvé představí pražskému publiku. Stane se tak 8. listopadu v Kasárnách Karlín v rámci stylového komponovaného večera. Od 19 hodin prostory Kasáren Karlín zaplní food festival s ochutnávkami specialit vietnamské kuchyně či prezentace úspěšných členů generace mladých „českých" Vietnamců - například studentka Sabina Nguyenová, vítězka soutěže organizace Člověk v tísni Hledá se LeaDr., představí svůj projekt Na mamuta! Premiérové uvedení docu-fiction Bo Hai naváže na projekci animovaného dokumentu Malá režisérky Diany Cam Van Nguyen. Unikátní večer zakončí afterparty, o hudební kulisu se postará DJ KREUZ a jeho mixy Hip Hop, R´n´B, Funky, Dubstep a dalších stylů. Po pražské premiéře Bo Hai uvede Mezinárodní filmový festival Cottbus, který se specializuje na východoevropský a středoevropský film.

     

    více
  • Hřebejkova Učitelka dále dobývá zahraničí, scénář putoval do oscarové knihovny a v Číně chtějí natočit remake

    Film Jana Hřebejka Učitelka dále dobývá zahraničí. Začátkem září úspěšně vstoupil do americké, kanadské, argentinské, estonské a italské distribuce, v říjnu přijde na řadu francouzská. Učitelky si aktuálně všiml také britský portál BBC a zařadil ji na první místo do výčtu deseti filmů, které je třeba v září letošního roku vidět. Snímek tak předběhl například Matku Darona Aronofského či novou adaptaci bestselleru Stephena Kinga To. Scénář Učitelky si dokonce vyžádala oscarová Knihovna Akademie filmových umění a věd, aby ho zařadila do své stálé klíčové kolekce celkem patnácti tisíc amerických i zahraničních scénářů od roku 1910 až po současnost a aktuálně projevila o natočení remaku snímku Čína.

    více
  • Kvarteto Miroslava Krobota míří před českou premiérou na festivaly do USA a Španělska

    Ještě než vstoupí nový film Miroslava Krobota Kvarteto do českých kin, uvidí jej lidé na třech festivalech v USA a Evropě. Světovou premiéru si odbude na konci října v rámci Chicago International Film Festivalu. Po nejstarším festivalu na severoamerickém kontinentu se tvůrci druhého celovečerního snímku režiséra Krobota podívají do USA podruhé, v první půlce listopadu bude totiž Kvarteto uvedeno na Denver Film Festivalu. Poté bude Krobotův nový snímek soutěžit na festivalu Muces ve španělské Segovii a od 30. listopadu bude k vidění v českých kinech. První ukázka z filmu ve formě teaseru je zde: https://youtu.be/ZeeKJCWHDbo.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 7 11 16 21 » Na konec