Výstavy

  • TA malba

    Pojem „malba" je rodu ženského, proto Trafo Gallery zvolila název výstavy nejmladší české malby nedávných absolventek AVU slovy TA malba. Nastiňuje generační výpověď jedenácti začínajících autorek, narozených v 90. letech a nastupujících na uměleckou scénu právě teď. Nová tvůrčí energie symbolicky vybraná pro jarní výstavní termín a doufejme i pro optimistické výhledy do budoucna. Výstava bude zahájena bez vernisáže v úterý 16. března 2021 mezi 14.00 - 20.00, přístupná bude pro individuální návštěvy podle předchozí domluvy. K výstavě vychází stejnojmenná publikace v česko-anglickém vydání. Více informací na www.trafogallery.cz.

    Vystavující: Markéta Bábková, Veronika Gabrielová, Karolína Jelínková, Ester Knapová, Markéta Kolářová, Beata Kurucz, Laura Limbourg, Kateřina Ondrušková, Adriana Sarnová, Gabriela Slaninková, Barbora Valášková.

    více
  • PechaKucha Night Prague Window Gallery přemění prázdné výlohy zavřených kaváren na výstavní prostor

    Pražská PechaKucha přichází s projektem PechaKucha Night Prague Window Gallery, ve kterém představuje díla 24 autorek a autorů, kteří v minulosti vystoupili jako mluvčí na PKNP. Ve výlohách deseti pražských kaváren jsou k vidění práce vybraných malířů, designérů, architektů, ilustrátorů a sochařů, kteří během patnácti let promluvili na PKNP. Mezi vystavujícími autory a autorkami se objeví například sochařka Pavlína Kvita, ilustrátorka Eva Maceková, fotografka Libuše Jarcovjáková, sochař Martin Skalický, malíř František Matoušek, fotograf Václav Jirásek, ilustrátorka maestrokatastrof, architekti ze studia Petr Hájek architekti a další. K projektu vznikla mapa spojující zapojené kavárny, kolemjdoucí tak mohou procházkou navštívit všechny instalace. U každého objektu se nachází popisek s názvem díla, autorem a QR kódem odkazujícím na záznam vystoupení autora či autorky na PKNP.

    více
  • Jakub Roztočil: What´s the Frequency?

    Trafo Gallery vystavuje obrazy a sochy generované strojem na základně vlnových délek, obohacených tzv. teplým šumem, režírované Jakubem Roztočilem. Výstava bude zahájena bez vernisáže ve čtvrtek 28. ledna 2021, přístupná bude pro individuální návštěvy podle předchozí domluvy. K výstavě vychází stejnojmenná publikace v česko-anglickém vydání. Více informací na www.trafogallery.cz.

    více
  • Galerie Artinbox Vám přeje příjemné svátky a šťastný rok 2021!

    Od středy 16. 12. 2020 máme po koronavirových půlročních lapáliích opět otevřeno, a to rovnou čtyřmi výstavními projekty!

    Až do úterý 22. 12. 2020 máme otevřeno denně od 15 do 18 h., nebo jindy po předchozí domluvě. Od 23. 12. 2020 do 4. 1. 2020 máme otevřeno pouze po předchozí domluvě na tel. č. +420 777 748 433.

    Od 5. 1. 2020, pokud okolnosti a nařízení vlády dovolí, bude otevřeno úterý - čtvrtek 16 - 18 h., nebo po předchozí domluvě.

    více
  • Pragovka představí v době lock-downu výstavy on-line

    Vysočanská Pragovka Gallery zkoumá možné způsoby, jak se vyrovnat se zavřením kulturních institucí, a přesto prezentovat kulturu dále. V následujících dnech otevře tři nové výstavy, z nichž jedna bude orientovaná na pohled zvenčí, a tak bude také pozorovatelná, druhá proběhne newsletterovou formou přímo do schránek subscriberů newsletteru galerie, a všechny tři budou prezentovány pomocí 3D varianty na stránkách Pragovky. Výstavy budou zahájeny formou streamu v úterý 27. 10. od 18:00, který zahrne otevření skupinové výstavy s názvem Everlasting, jež přímo vychází a reaguje na současnou pandemickou situaci, ale i zahájení newsletterové výstavy QA#4/Forms of Publication od trojice mladých berlínských umělců. Ve středu 4. 11. pak bude obdobně zahájena i výstava rezidenta Pragovky Kryštofa Kaplana s názvem Korporealita. Výstavy budou následně přístupné také formou 3D varianty na stránkách Pragovky.

    více
  • Česko-americký malíř MAXIM vystaví kolekci obrazů ARBORETUM

    Známý česko-americký malíř MAXIM, který žije v kalifornském Los Angeles, představí svá aktuální díla na výstavě Arboretum, která je vzhledem k aktuálním vládním opatřením  přesunuta z Galerie KOBKA 17 do jeho ateliéru v pražském Vnitroblocku a bude bez vernisážeNávštěvníci si však mohou vychutnat více osobní přístup a komornější atmosféru ve formě otevřených dveří ateliéru. Nová kolekce obrazů Arboretum bude v MAXIMově holešovickém ateliéru k vidění od pondělí 19. října do neděle 8. listopadu.

    více
  • Unikátní výstava Bylo nebylo, Van Gogh, Monet, Renoir… ve Foru Karlín

    V pražském Foru Karlín se 18. září otevřela velkolepá multidimenzionální výstava impresionistů s 3D zvukem Bylo nebylo, Van Gogh, Monet, Renoir.... Na ploše více než 2 000 m2 se představí mistrovská díla proslulých impresionistů, kromě autorů zmíněných v názvu také Paula SignacaEdgara Degase a Bohumila Kubišty, tak, jak jste je ještě nikdy neviděli. Projekce nádherných obrazů z 30 laserových projektorů doplňují prostorové zvukové efekty s hudbou Chopina, Ravela, Debussyho a dalších hudebních velikánů. Podobné spektakulární výstavy jsou v současné době s velkým úspěchem prezentovány v metropolích po celém světě, v Praze se však představí poprvé. Projít se vícerozměrnou cestou inspirativní érou impresionistů na výstavě Bylo nebylo, Van Gogh, Monet, Renoir.... ve Foru Karlín můžete do konce letošního roku.

    více
  • Výstava White Plastic

    V úterý 15. 9. v 18 hodin bude v největším galerijním prostoru vysočanské Pragovky, Pragovka Gallery Rear, zahájena rozsáhlá výstava mladých architektů a umělců s názvem White Plastic. Kolektiv tří autorů a jedné autorky v ní mimo jiné reflektuje celospolečenský problém nadužívání plastů, uniformitu a sterilitu současného světa.

    více
  • TECHNO-COLOR v galerii Alternativa

    Název výstavy TECHNO-COLOR odkazuje k autorskému přístupu k barvě, který je společný všem třem umělcům (Šárka Pelikánová - Jan Poupě - Jakub Sýkora). Je jím důraz na experimentální práci s barvou a zároveň na akustickou stránku ve vnímání barvy a barevných vztahů (barevná fonetika). Pozornost je tu věnována konstruktivnímu pojetí obrazu, který má s tradiční malbou často společné pouze základní výrazové prostředky, jimiž autor obrazu dociluje - štětec, barvu a plátno. Často i štětec absentuje a je nahrazen jinými, vhodnějšími nástroji. Obraz je zde velmi vzdálen klasickému pojetí, v němž hrají důležitou roli štětcové tahy, jakýsi osobitý „přednes", kterým vzniká rozeznatelný a emblematický autorský rukopis. Zde je malířské gesto naopak potlačeno, aby vynikla koncepce obrazu, respektive jeho zakládající idea. Obraz je materializací této myšlenky-úvahy. A tato materializace v sobě nese určité specifické technické a fonetické kvality, především ve směru optiky, vizuální akustiky a harmonické (ale i disharmonické) rezonance. 

    více
  • Valerie Rónová u Kamzíka

    Talentovaná výtvarnice Valerie Rónová vystavuje v Café Kamzík. Grafička a ilustrátorka představila soubor komorních děl malých formátů.  

    více
  • Michal Škapa: POLIS

    Přední představitel české postgraffiti scény Michal Škapa aka Tron připravil spolu s kurátorem Radkem Wohlmuthem pro pražskou Galerii U Betlémské kaple výstavu zaměřenou na urbánní struktury. 

    více
  • Černobílé léto umělce Jakuba Hubálka

    Trafo Gallery vystavuje (31. 7. - 2. 9. 2020) monochromní olejomalby výrazného solitéra Jakuba Hubálka, jehož dílo se pohybuje mezi fotografickou popisností v kontrastu s impulzivními expresivními gesty.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 9 13 17 18 » Na konec