Výstavy

  • Výstavu Torza Gizely Šabókové v galerii Nová síň zakončí komentovaná dernisáž za účasti autorky

    Retrospektivní výstava Torza renomované české sklářské výtvarnice Gizely Šabókové spěje k závěru. Pozoruhodná expozice bude v pražské galerii Nová síň přístupná už jen do čtvrtka 19. května, kdy ji v 17 hodin zakončí komentovaná dernisáž za osobní přítomnosti autorky. Návštěvníkům se tak nabízí jedinečná příležitost dozvědět se mnoho zajímavého o tvorbě Gizely Šabókové a vzniku vystavených artefaktů.

    více
  • Výstava ROW ROW ROW je reakcí současných českých výtvarníků na veslařský závod Pražské primátorky

    Svět umění a sportu mají společného více, než by se na první pohled mohlo zdát. Především je to obrovská moc probouzet emoce. Platforma Sport in Art toto harmonické propojení představuje veřejnosti, tentokrát prostřednictvím výstavy ROW ROW ROW. Ta je uměleckým otiskem kultovního veslařského závodu Pražské primátorky a důležitou společenskou spojkou se světem sportu. Svá díla představí 11 předních českých výtvarníků. Výstava potrvá od 27. května do 9. června a uskuteční se přímo v dějišti závodu, na Smíchovské náplavce  v prostoru Kobky 17, pop-up galerie Sport in Art.

    více
  • Cais, Škapa, Tomski&Polanski a další výtvarníci vystaví ve Vnitroblocku originální grafiky na podporu Ukrajiny

    V reakci na probíhající válku na Ukrajině vznikla nová iniciativa s názvem MAKE ART NOT WAR, která vyzvala známé české i zahraniční autory k vytvoření kolekce charitativních plakátů. Projekt, jehož cílem je vybrat co nejvyšší částku na humanitární pomoc Ukrajině, která poputuje organizaci Člověk v tísni, se nyní spojuje s holešovickým centrem Vnitroblock, kde bude možné všechna nabízená díla vidět naživo. Vernisáž výstavy MAKE ART NOT WAR proběhne ve čtvrtek 21. dubna 2022 od 19:00 hodin.

    více
  • PARALELY: STANISLAV KOLÍBAL A KAREL ŠTĚDRÝ

    Villa Pellé zve na společnou výstavu Stanislava Kolíbala a Karla Štědrého. Od středy 23. března můžete v Galerii Villa Pellé navštívit výstavní projekt pod názvem Paralely, unikátní mezigenerační umělecký dialog Stanislava Kolíbala a Karla Štědrého. Letos šestadevadesátiletý Stanislav Kolíbal je již od šedesátých let živou legendou a umělcem nezpochybnitelného mezinárodního významu. O šedesát let mladší malíř Karel Štědrý patří k předním představitelům umělecké generace, která se na české umělecké scéně etablovala v průběhu první dekády jednadvacátého století. Mezi jeho inspiračními zdroji tak najdeme klasickou modernu, architekturu, ale také prvky pop kultury, jako jsou graffiti, hip hop, break dance či počítačové hry.

    více
  • Více než 100 současných umělců pomáhá Ukrajině

    Aukci současného umění na pomoc Ukrajině pořádají pod názvem Umění pro Ukrajinu společně 4 pražské galerie - Bold Gallery, Trafo Gallery, The Chemistry Gallery a Centrum současného umění DOX.  Aukce děl více než 100 současných umělců proběhne 19. 3. 2022 a 100% výtěžek z ní bude věnován na sbírku SOS Ukrajina Člověka v tísni. Čtyři galerie z Prahy 7 se spojily v projektu Umění pro Ukrajinu a za podpory autorů, s nimiž spolupracují, pořádají společně aukci děl více než 100 současných umělců, kteří se rozhodli svými díly přispět k podpoře válkou zasažené Ukrajiny.

    více
  • Daniel Balabán: Podstata osobní identity

    Trafo Gallery představuje sólovou výstavu Daniela Balabána (*1957), který si ve svých dílech klade existenciální otázky, zkoumá sebe samého a dotýká se víry. Ptá se, zda má smysl být malířem, proč je tady a jestli je v koho, anebo na koho (u)věřit. A zda je vůbec existence Krista důležitá proto, aby člověk uvěřil tomu, co skutečně chce? Vernisáž a křest knihy se uskuteční v úterý 15. března v 19.00, komentovaná prohlídka ve čtvrtek 7. dubna v 17.00 hod. Více informací na www.trafogallery.cz.

    více
  • Marek Nenutil (Openmindz360°) v Kulturním centru Průhon

    KC Průhon v Řepích ve svých prostorách přivítá výraznou osobnost české výtvarné scény, ostravského vizuálního umělce Marka Nenutila (používajícího také umělecký pseudonym Openmindz360°). Na výstavě, kterou budou moci diváci navštívit od března, Marek představí retrospektivní výběr své tvorby, typické výraznou expresivitou a jeho až existenciální vášní, se kterou zkoumá svět kolem sebe.

    více
  • Laura Limbourg: Hump In Honey

    Výstavní program roku 2022 zahajuje Trafo Gallery sólovou výstavou výrazné mladé umělkyně Laury Limbourg, která se již od dob studií na pražské AVU profiluje svým uvolněným malířským rukopisem a neobvyklou tématikou - asijským prostředím, létáním a symboly, poukazující na sexuální turismus. Výstava volně pokračuje ve výstavních prostorách divadla Jatka 78, kde se uskuteční pokračování vernisáže 12. 1. 2022. Více informací na www.trafogallery.cz.

    více
  • V Praze otevřela první česká NFT galerie Crypto Portal

    Pražská NFT galerie Crypto Portal je první stálou expozicí svého druhu v České republice, která transformuje umění virtuální technologie blockchain ve skutečnost. Crypto Portal spojením reálného a digitálního světa míří k tomu nejlepšímu z umění metaversu a zároveň se snaží pomoci místním umělcům a nadšencům orientovat se v novém a vzrušujícím světě NFT. Nová Galerie Crypto Portal se nachází přímo naproti orloji na Staroměstském náměstí a je ideálním místem setkávání nejen pro další generaci sběratelů umění, ale i pro nováčky uměleckého krypto světa vůbec. 

    více
  • Marek Nenutil představuje své poetické zneklidnění ze stavu naší planety

    Ostravský vizuální umělec Marek Nenutil (používající také umělecký pseudonym Openmindz360°), který je na výtvarné scéně výrazný svým osobitým expresivním stylem a až existenciální vášní, se kterou zkoumá okolní svět, přichází po roce do Prahy se svou novou kolekcí obrazů reflektujících světovou environmentální krizi. Výstavu mohou diváci vidět od 18. června ve smíchovské Kavárně co hledá jméno.

    více
  • Téměř Sedm statečných

    V návaznosti na předešlou výstavu ženských malířek TA malba pokračuje Trafo Gallery přehlídkou nejmladší české malby nedávných mužských absolventů. Šestice mužů představuje svou nutkavou potřebu malovat, odhodlanost, oddanost a odvahu být v současné době malířem a společnou víru ve smysl své tvorby. Výstava bude zahájena vernisáží v úterý 4. května 2021 od 19:00, přístupná bude pro individuální návštěvy podle předchozí domluvy. K výstavě vychází stejnojmenná publikace v česko-anglickém vydání. Více informací na www.trafogallery.cz.

    více
  • Filmový architekt Jan Vlček vystaví v pražském květinářství Metamorphosis skici, ilustrace a kresby

    Uznávaný filmový architekt Jan Vlček se rozhodl nečekat na otevření galerií a vystavit svou aktuální tvorbu v květinářství Metamorphosis. Od 25. března budou útulné prostory v Haštalské 3 v centru Prahy zdobit skici k Českým lvem oceněnému dokumentu V síti i k dalším filmům, na kterých se Jan Vlček podílel, a také jeho ilustrace a kresby.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 9 13 17 18 » Na konec