Divadlo

  • Legendární Divadlo Na zábradlí oslaví 60 let existence sezonou nabitou událostmi

    Divadlo Na zábradlí po prázdninách vstoupí do jubilejní 60. sezony. Slavit se bude nejen premiérami, které repertoár obohatí o originální autorské adaptace literární a filmové klasiky i aktuální témata, ale také řadou akcí a speciálních projektů. Jedním z nich je vydání publikace o historii této osobité pražské scény či uvedení šestidílného cyklu filmových dokumentů České televize, mapujícího jednotlivá desetiletí existence Divadla Na zábradlí. Celou sezonu se nejen na sociálních sítích budou fanoušci setkávat s unikátními  portréty bývalých a současných zaměstnanců, které nafotil držitel ceny Czech Press Photo KIVA

    více
  • BALET ND – Světová premiéra - Tři progresivní tvůrci na Nové scéně - Slovanský temperament

    Tři choreografie Aspects, Dumka a Perfect Example jsou inspirovány slovanskou duší a energií tvůrců: Polky Katarzyny Kozielské, Čecha Ondřeje Vinkláta a Rusa Andreje Kajdanovského. Tři choreografové, které spojuje jedinečná vize a nadání, smysl pro vyjádření emocí a také... typický slovanský temperament. Poprvé společně na Nové scéně Národního divadla v složeném večeru Slovanský temperament - světová premiéra 14. června! Mladí tvůrci přináší individuální pohled na lidskou společnost, ale zároveň ukazují, že život lze chápat také lyricky jako báseň. Všechny tři taneční kusy vznikly přímo pro Balet Národního divadla.

    více
  • Divadelní tip: Absolventské představení studentů DAMU Láska, sex a trápení 6. června v KAFE DAMU v rámci klauzurního festivalu

    Chtěli jste někdy vědět, kdo je na druhém konci hovoru té plačící volající v tramvaji? O čem si špitají chichotající se holky u stolečku v rohu kavárny? Smějou se mně a proč jsou tak nahlas? Obyčejné i absurdní situace ze života, setkání v kavárně na pomezí reality a fikce můžete zažít během představení Láska, sex a trápení 6. června v 17h v prostoru KAFE DAMU v Karlově ulici. Představení bude uvedeno v rámci klauzurního festivalu Proces

    více
  • Tanečnice Markéta Vacovská a „extrémní“ divadelní zážitek rok před zahájením Pražského Quadriennale

    Pražské Quadriennale, největší mezinárodní přehlídka divadla a scénografie, a Studio Hrdinů spojují své síly. V návaznosti na úspěšnou výstavu Extrémního kostýmu na PQ 2011, která rozostřila a rozmělnila hranice mezi tělem, kostýmem, prostorem, světly a zvukem, se 6. června 2018 od 20:00 ve Studiu Hrdinů odehraje performance MUD s tanečnicí Markétou Vacovskou. Stylizovaný rituál, který si pohrává s nenápadnou výměnou pozic mezi hercem a divákem i realitou a imaginací, bude pozvánkou na další ročník Pražského Quadriennale. To se bude konat přesně za rok, tedy od 6. do 16. června 2019 v Průmyslovém paláci a na pražském Výstavišti, kam se vrátí přesně po 12 letech.

    více
  • Pražské Quadriennale nabídne „extrémní“ divadelní zážitek přesně rok před svým zahájením

    Studio Hrdinů a Pražské Quadriennale, největší mezinárodní přehlídka v oblasti divadla a scénografie, spojují své síly. V návaznosti na úspěšnou výstavu Extrémního kostýmu na PQ 2011, která rozostřila a rozmělnila hranice mezi tělem, kostýmem, prostorem, světly a zvukem se 6. června 2018 od 20:00 ve Studiu Hrdinů odehraje performance MUD s Halkou Třešňákovou. Stylizovaný rituál, který si pohrává s nenápadnou výměnou pozic mezi hercem a divákem i realitou a imaginací, bude pozvánkou na další ročník Pražského Quadriennale. To se bude konat přesně za rok, tedy od 6. do 16. června 2019 v Průmyslovém paláci a na pražském Výstavišti, kam se vrátí přesně po 12 letech.

    více
  • Dance Laboratory proměňuje mladé tanečníky Baletu Národního divadla v choreografy: 13. května ve Stavovském divadle

    Mladí členové Baletu Národního divadla bravurně ovládají taneční umění, navíc mají spoustu nápadů a také touhu ztvárnit je na jevišti.  Devět z nich dostalo příležitost vyzkoušet své schopnosti  „z druhé strany" - v představení Dance Laboratory /Taneční laboratoř. Choreografie Gianvita Attimonelliho, Marka Svobodníka, Benjamina Hussona, Matěje Šusta, Zacharyho Rogerse, Alice Petit, Morgane Lanoue, Terezy Kučerové a Štěpána Pechara poprvé 13. května od 20:00 ve Stavovském divadle!

    více
  • Laterna magika slaví 60 let

    Laterna magika, první multimediální divadlo na světě, vstoupila letos do jubilejního 60. roku existence. Divadelní zázrak, který se zrodil na Světové výstavě Expo 58 v Bruselu, je jedním ze symbolů poetiky a vynalézavosti českého divadelnictví. Národní divadlo, jehož je Laterna magika součástí, oslaví její výročí na konci dubna. Diváky čeká výjimečné představení a řada doprovodných programů od 28. do 30. 4. na Nové scéně ND.

    více
  • FOTOGRAFIE - BALET ND - Včera úspěšně proběhla premiéra baletu MARNÁ OPATRNOST

    Marná opatrnost Sira Fredericka Ashtona, jedinečný komický balet La Fille mal gardée - Dívka špatně střežená aneb Marná opatrnost, který navozuje  jarní atmosféru měl včera svou premiéru v Národním divadle. 

    více
  • NOVÉ JARNÍ FOTOGRAFIE - MARNÁ OPATRNOST přinese do Národního divadla zamilovanou atmosféru a humor

    Balet Národního divadla uvede poprvé v  historii premiéru slavného baletu Marná opatrnost Sira Fredericka Ashtona. Mistrovské dílo anglického tvůrce, v němž vystoupili nejlepší tanečníci světa, je baletem o LÁSCE. Navíc jde o balet humorný.  Svůj vtip v sobě nese již samotná lehce lechtivá zápletka příběhu, kdy opatrnost matky uchránit svou dceru Lise od svodů vyvoleného Colase, se ukáže jako marná. Lise nechce jednoduššího Alaina, místo života v bohatství, po boku nesprávného muže, volí lásku (a krasavce k tomu). 

     

    více
  • Divadlo Viola zve na Máj se speciální akcí pro zamilované dvojice a na další květnová představení

    Kdy jindy si náležitě vychutnat básnický velezpěv K. H. Máchy Máj než právě v květnu? Bára Hrzánová jej na jevišti Divadla Viola na pražské Národní třídě říká, zpívá, velebí v nastudování Miloše Horanského s hudbou Emila Viklického. Máj v mistrovské interpretaci Báry Hrzánové měl ve Viole premiéru v roce 2003 a od té doby vzbuzuje nadšené reakce diváků. Reprízu 4. května od 20:00 provází speciální akce (nejen) pro zamilované dvojice: Dvě vstupenky za cenu jedné!  (Platí jen při rezervaci nebo platbě v pokladně divadla.)

    více
Na začátek « 1 3 4 5 6 7 8 9 13 17 » Na konec