Divadlo

  • Originální soubor 11:55 zve na premiéru nové experimentální hry Já v žádném případě netvrdím, že jsem bůh

    Mladá generace divadelníků - 11:55 [zapětdvanáct] uvede 29. listopadu v 19:30 na Jatkách78 premiéru nové inscenace „Já v žádném případě netvrdím, že jsem bůh". Autorská inscenace zkoumá fenomén komunikace. Divadelní svět se zde prolíná s běžným životem, ve snaze dorozumět se a porozumět si. Pět herců, kteří jsou zároveň režiséři vlastního díla, to je nový divadelní experiment souboru 11:55.

    více
  • Světová premiéra baletu Malá mořská víla – nesmrtelný příběh v tanečních obrazech na jevišti Stavovského divadla

    První premiérou Baletu Národního divadla v nové sezoně je Malá mořská víla - 10. listopadu ve Stavovském divadle. O převedení Andersenova pohádkového příběhu do „jazyka" tanečního divadla se postaral stejný inscenační tým jako v roce 2013 v případě velice úspěšného Krabata - Čarodějova učně: choreograf Jan Kodet, režiséři Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský (SKUTR). Kombinace osvědčených tvůrců, dramatického děje a mistrovství členů Baletu ND je příslibem mimořádného zážitku pro diváky všech generací!

    více
  • Kulturní tip: Listopadová představení 420PEOPLE v NoDu a na Jatkách78

    Není mnoho příjemnějších způsobů, jak prožít sychravý podzimní večer, než zamířit na některou z uměleckých scén a dopřát si intenzivní kulturní zážitek. Zaručenou volbou je inscenace Peklo - Dantovské variace, inspirovaná Božskou komedií Dante Alighieriho 13. listopadu od 20.00 v Experimentálním prostoru NoD v Dlouhé ulici v centru Prahy. Vzrušující spojení tance a činohry je výsledkem spolupráce protagonistů špičkového tanečního souboru 420PEOPLE Nataši Novotné a Václava Kuneše, režiséra Jana Nebeského, herce Davida Prachaře a scenáristky a herečky Lucie Trmíkové.

    více
  • Kulturní tip: Festival Divadla Na zábradlí poprvé v Divadle Bolka Polívky

    To nejlepší z aktuálního repertoáru Divadla Na zábradlí bude od 1. do 11. listopadu k vidění na scéně brněnského Divadla Bolka Polívky. Hamleti, Požitkáři, Posedlost, Korespondence V+W - čtyři oceňované inscenace tvůrčího týmu ředitele Miloše Štědroně, režiséra Jana Mikuláška a dramaturgyně Dory Viceníkové, v hlavních rolích s Janou Plodkovou, Stanislavem Majerem, Jiřím Vyorálkem a dalšími hvězdami přední pražské divadelní scény.

     

     

    více
  • Kulturní tip: Oblíbené Báby z Divadla Na zábradlí v listopadu vstoupí na scénu Švandova divadla

    Hostování souboru Divadla Na zábradlí ve smíchovském Švandově divadle, vyvolané rekonstrukcí domovské scény, pokračuje i na podzim. V sobotu 19. listopadu od 19 hodin je na programu jedna z nejpozoruhodnějších inscenací v repertoáru Divadla Na zábradlí - Báby

     

     

    více
  • Režisér Antonín Procházka chystá novou a skvěle obsazenou divadelní komedii CELEBRITY S.R.O

    Režisér Antonín Procházka a 17 herců a hereček jsou v pražském Divadle Palace v plném nasazení zkoušení nové divadelní komedie CELEBRITY S.R.O. Vypráví o natáčení nekonečného seriálu, kde úspěch určuje reklama a procento sledovanosti. Ostatně tak, jako v reálném světě šoubyznysu. 

    více
  • Divadlo Spektákl letos představí tři novinky. První premiéru odehraje na konci října

    Divadlo Spektákl, které tvoří studenti a čerství absolventi pražské DAMU, potěší svými představeními diváky ve Studiu Švandova divadla také v sezóně 2016/2017. Mladí umělci chystají hned tři nové premiéry, přičemž první odehrají už 29. října. Nastudování Goethova Fausta pro Divadlo Spektákl se ujal student čtvrtého ročníku režie Katedry činoherního divadla Norbert Závodský. 

     

     

    více
  • Divadelní tip: Mladý soubor 11:55 přinese v říjnu na Jatka78 trochu násilí a hnijícího masa

    V říjnu čekají generační soubor 11:55 [zapětdvanáct] v prostoru Jatka78 reprízy úspěšných představení Hodní chlapci a Pýcha a předsudek aneb láska voní po hnijícím mase. Kromě toho se mladí tvůrci vydají na zájezdy s proslulou Regulací intimity, natočí krátké video na téma Soukromí v digitálním světě pro washingtonský Goethe institut a připravují novou hru Já v žádném případě netvrdím, že jsem bůh, která bude mít premiéru 29. 11. 

     

     

    více
  • Divadlo Spektákl se v úterý a v pátek představí ve Studiu Švandova divadla

    S příchodem podzimu, po letní přestávce, opět začínají mladí herci, studenti a absolventi DAMU ze souboru Divadla Spektákl, vystupovat ve Studiu Švandova divadla v Praze.


    Tento týden uvedou hned dvě oblíbená představení:

    V úterý 4. října od 19 hodin sérii skečí s názvem "Chaplinovy děti" (režie Jan Holec)
    V pátek 8. října od 19 hodin představení "Maryšo! Evo! Dom!" (režie Jan Holec)

     

     

    více
  • Kulturní tip: Divadlo Na zábradlí v říjnu čtyřikrát ve Švandově divadle

    Čtyři pozoruhodné inscenace z repertoáru Divadla Na zábradlí budou v říjnu k vidění na jevišti smíchovského Švandova divadla, kde oceňovaný soubor hostuje během rekonstrukce domovské scény. 

     

     

    více
  • Divadelní tip: The Naked Truth – Na česká jeviště vstupuje úspěšná britská komedie o ženách nejen po ženy

    Pět žen se setkává ve vesnické tělocvičně na kurzu pole dance. Ani jedna z nich netuší, co ji čeká, ale každá má svůj vlastní dobrý důvod naučit se tančit u tyče... Mimořádně vydařená komedie The Naked Truth (Odhalená pravda) britského autora Dave Simpsona, v českém překladu Dany Hábové, je s velkým úspěchem inscenována po celém světě. Hru, která vyvolává smích a zároveň dojímá svou opravdovostí i odhalováním zákoutí ženských duší, si poprvé bude moci vychutnat také české publikum - v hlavních rolích s jedinečnou Chantal Poullain, držitelkou Českého lva Gabrielou Míčovou, Markétou Plánkovou, Annou Stropnickou a dalšími výtečnými herečkami! Česká premiéra je na programu 26. října v Divadle Bolka Polívky v Brně a od 11. ledna 2017 v pražském Studiu Dva a v dalších městech. 

    více
  • Sezonu Baletu ND Brno otevírá světová premiéra Chvění. Námět, choreografie, režie: Petr Zuska

    První premiérou nové sezony souboru Baletu Národního divadla Brno bude 10. listopadu v Janáčkově divadle nové autorské představení Petra Zusky nazvané Chvění. 

    více
Na začátek « 1 5 8 9 10 11 12 13 14 17 » Na konec